Νέα τηλέφωνα για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ! Για έλεγχο στο ελεγκτικό συνέδριο οι τηλεφωνικές εταιρείες



Στο ελεγκτικό συνέδριο για εξονυχιστικό έλεγχο στέλνει τις ιδιωτικές εταιρείες που έκλειναν τα ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Ο κ.Σαλμάς ανακοίνωσε νέους σταθερούς τηλεφωνικούς αριθμούς που θα λειτουργούν σε τηλεφωνικά κέντρα μέσα σε 3 πολυιατρεία του ΙΚΑ πιλοτικά το επόμενο διάστημα ενώ τον Φεβρουάριο θα λειτουργούν συνολικά 105.
 Ειδικότερα ο Μάριος Σαλμάς  ανακοίνωσε ότι έχει αποστείλει   στο ελεγκτικό συνέδριο τις τηλεφωνικές εταιρείες ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα τους σχετικά με το κόστος ενώ άφησε αιχμές ότι έκλειναν πλασματικά ραντεβού και δεν ενημέρωναν για τις ακυρώσεις των επισκέψεων.
Για παράδειγμα ένας γιατρός εμφανιζόταν να έχει 20 ραντεβού με ασθενείς ενώ στο τέλος εμφανίζονταν μόνο 10 χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί ο γιατρός για τις ακυρώσεις.
Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι το “184” καταργείται και αντ΄ αυτού θα υπάρχουν σταθερές τηλεφωνικές γραμμές στο κάθε πολυιατρείο ξεχωριστά.

Τα πολυιατρεία όπου στεγάζονται τα τηλεφωνικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ είναι αυτά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην πλατεία Θεάτρου και στον Πειραιά.
Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας οι αριθμοί είναι:210- 6450749 και  210- 6479812. Πρόκειται για τηλεφωνικές γραμμές  οι οποίες  θα εξυπηρετούν καθημερινά τους πολίτες 08.00-14.00 και  το κόστος τους θα αντιστοιχεί σε αστική χρέωση. 
Να σημειωθεί ότι το “184” κόστιζε στα ασφαλιστικά Ταμεία 19 εκατ. ευρώ.
 Στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει το σύστημα με το πλαφόν των 200 επισκέψεων για τους γιατρούς ώστε να μπορούν να εξετάζουν ασθενείς και εκτός των ιατρείων τους σε δομές του ΕΟΠΥΥ (πολυιατρεία ΙΚΑ). Το νέο σύστημα που συζητά, προβλέπει να επισκέπτονται οι γιατροί δύο φορές την εβδομάδα τις δομές και να βλέπουν ασθενείς.
 Η αλλαγή θα γίνει στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πολυιατρείων ώστε κάποια στιγμή να μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου ενώ όποιος γιατρός δε δεχθεί θα διακόπτεται η σύμβασή του με τον ΕΟΠΥΥ, όπως είπε.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget