Δήλωση του Προέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κ. Θεμιστοκλή Μπαλασόπουλου στην εφημερίδα «Επενδυτής».



Η συγκυβέρνηση έχει αποφασίσει και συμφωνήσει με την τρόικα στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου. Η εγκληματική απόφαση σε βάρος των εργαζομένων προκύπτει από το νέο Μνημόνιο, ενώ φάνηκε ξεκάθαρα από την αξίωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που με e-mail ζήτησε να αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων κατά 25.000 έως το 2014. Η συγκυβέρνηση επιχειρεί απλά να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέμα των απολύσεων και τις «βαπτίζει» διαθεσιμότητα. Αν πραγματικά η συγκυβέρνηση ήθελε να καλύψει κενά προσωπικού, όπως ισχυρίζεται, θα έπρεπε να κάνει  καταγραφή και στη συνέχεια βάσει του υφιστάμενοι νομοθετικού πλαισίου να μετακινήσει τους υπαλλήλους από τους Δήμους που έχουν πλεονάζοντες στους Δήμους όπου παρατηρούνται ελλείψεις.

Είναι πασιφανές όμως πως οι προθέσεις της συγκυβέρνησης τόσο για το μέλλον των εργαζομένων όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως θεσμού είναι δόλιες. Με τις απολύσεις και την οικονομική επιτροπεία στους Δήμους στοχεύει στην πλήρη απαξίωσή τους, στην κατάρρευσή τους και εντέλει στην ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών τους.
Ήδη, έχουν περικοπεί δραστικά οι πόροι του κρατικού προϋπολογισμού προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μεθοδεύεται η επιβάρυνση των δημοτών με αύξηση των δημοτικών τελών. Το είπε ξεκάθαρα ο κ. Φούχτελ, «θα επιβληθούν τοπικοί φόροι». Σε ποιους ; Στους Έλληνες πολίτες που έχει γονατίσει και εξαθλιώσει η μνημονιακή πολιτική.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται αυτό να το δεχθούμε. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την ανατροπή στην πράξη της κατάπτυστης και απάνθρωπης πολιτικής που θέλει απολύσεις εργαζομένων, κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημόσιου και Κοινωνικού ρόλου της. Καλούμε τους πολίτες και τους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου να συμπαραταχθούν στον αγώνα μας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget