Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας



Σειρά ερωτημάτων θέτει το παράρτημα Λιβαδειάς της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας με αφορμή την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

«Την ανικανότητα και ίσως την απουσία βούλησης του κρατικού μηχανισμού να ελέγξει και να πατάξει τη διακίνηση των λαθραίων καυσίμων, καλούμαστε να την πληρώσουμε εμείς οι καταναλωτές», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντίνος Καραβίδας και ο γραμματέας Γεώργιος Χριστοφόρου.

Τονίζουν δε ότι «Με αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 40 – 60% στο λίτρο, οι καταναλωτές θα νοιώσουμε το ψύχος βαρύ επάνω μας».

Αναφορικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την όποια επιστροφή φόρου του πετρελαίου θέρμανσης, «τελικά μάλλον πρόκειται για ένα ακόμα χαράτσι παρά για επιστροφή του επιπλέον φόρου που θα εισπράττει μέσω της πώλησης του πετρελαίου», σύμφωνα με την ΕΕΚ.


Παράλληλα η ΕΕΚ εκφράζει την ανησυχία με το τι θα γίνει στις πολυκατοικίες, τι θα γίνει με τους ενοικιαστές. ποιο θα είναι το εισοδηματικό και περιουσιακό κριτήριο και με ποιόν τρόπο και πότε θα επιστρέφεται ο φόρος.

Καταλήγοντας καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει επιτέλους να προστατεύει αυτούς που παρανομούν και φοροδιαφεύγουν και να μην ωθήσει την πλειοψηφία των καταναλωτών, τους άνεργους, τους ανήμπορους, αλλά και τους μαθητές στα σχολεία, να υποφέρουν από την έλλειψη θέρμανσης».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget