Συμφώνησαν οι τρεις για 10 εκποιήσεις κρατικού πλούτου


Τουριστικά ακίνητα – φιλέτα, φυσικό αέριο και τζόγος περιλαμβάνονται στο κατά προτεραιότητα πακέτο εκποίησης κρατικού πλούτου που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Στη χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης συμφωνήθηκε να προχωρήσουν άμεσα δέκα μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου Τ. Μπαλτάκο να καταρτίσει νομοσχέδιο με 77 διοικητικές πράξεις που θα διευκολύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις και αυτές θα αφορούν τα υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών, Ανάπτυξης και Ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης συμφώνησαν να πουληθούν:


* ΔΕΠΑ

* ΔΕΣΦΑ

* ΟΠΑΠ

* Κρατικά Λαχεία

* Παραλία Αφάντου στη Ρόδο

* Παραλία «Κασσιόπη» στην Κέρκυρα

* Ολυμπιακό κτίριο IBC

* Ελληνικό

* Golden Hall

* 48 ακίνητα του Δημοσίου

Σε επόμενη φάση πρόκειται να προχωρήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων σε Εταιρεία Ύδρευσης – αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ΛΑΡΚΟ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, δεν υπάρχει στόχος για τα φετινά έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις και ανέφερε επίσης πως θα δοθεί βάρος στα δέκα ωριμότερα έργα, λέγοντας πως το ποια θεωρούνται τέτοια θα γνωστοποιηθεί «συν τω χρόνω».
Εκτός όμως από αυτήν την κατά προτεραιότητα λίστα, υπάρχει και ο κατάλογος των επομένων κυμάτων ιδιωτικοποιήσεων. Αρχικά θα μπουν επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ήδη υπάρξει μια κάποια προετοιμασία (Εταιρεία Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και αναμένεται να ακολουθήσουν ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, περιφρειακά αεροδρόμια, ενώ σε ξεχωριστό φάκελο παρακολουθούνται στο ΤΑΙΠΕΔ ζημιογόνες θυγατρικές επιχειρήσεων που θα έχουν ήδη εκποιηθεί (π.χ. της ΑΤΕ)  κ.λπ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget