Πάγωμα χρεών στις Τράπεζες για τους υπερχρεωμένους ανέργους.


«Πράσινο φως» ακόμα και για μηδενικές καταβολές χρηματικών ποσών από υπερχρεωμένα νοικοκυριά ανάβει η Δικαιοσύνη, όταν ο οφειλέτης έχει απολυθεί από τη δουλειά του και παραμένει άνεργος, καθώς και όταν αντιμετωπίζει αυξημένα οικονομικά προβλήματα για λόγους υγείας.
 
Δικαστική απόφαση «παγώνει» για 8 μήνες την υποχρέωση 33χρονου ανέργου (πρώην οδηγού ταξί) να..  καταβάλει οποιοδήποτε ποσό από τις οφειλές του προς 6 πιστωτικά ιδρύματα από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες που πήρε από το 2004, με συνέπεια το συνολικό χρέος του να εκτοξευθεί (με προσαυξήσεις, τόκους υπερημερίας κ.λπ.) σε 118.300 ευρώ.

8μηνο «πάγωμα»

Το Ειρηνοδικείο Νίκαιας δέχθηκε ότι το 8μηνο «πάγωμα» είναι επιβεβλημένο,
καθώς από το 2011 έμεινε άνεργος με συνέπεια να καθίσταται προβληματική ακόμα και η επιβίωσή του, να τίθεται σε κίνδυνο και η ζωή του με δεδομένη την εύθραυστη υγεία του, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι λόγω της γενικότερης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας δεν παρουσιάζει προοπτική βελτίωσης η οικονομική του κατάσταση. Ετσι επιφυλάχθηκε να επανεξετάσει την υπόθεση την άνοιξη του 2013 με ανοιχτό το ενδεχόμενο -εφόσον δεν υπάρξει καμία μεταβολή στα οικονομικά του δεδομένα στην προσοχή 4ετία- να απαλλαγεί από το σύνολο των οφειλών, όπως σημειώνει ο δικηγόρος του Π. Αναστασάτος, αφού ο ν. 3869/10 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά επιτρέπει τη διαγραφή χρεών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκέλος της δικαστικής απόφασης που καταλογίζει ευθύνες στις τράπεζες για τον υπερβολικό δανεισμό του και τον κακό υπολογισμό των οικονομικών του δυνατοτήτων.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget