Δήμος Θηβαίων - Συνάντηση για τα αδέσποτα της Θήβας!


Περισυλλογή σε ειδικό εγκεκριμένο καταφύγιο, εμβολισμός, στείρωση, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική σήμανση και επαναφορά τους στο οικείο τους περιβάλλον…

Συνάντηση με θέμα τα αδέσποτα ζώα, που περιφέρονται κυρίως στο κέντρο της Θήβας πραγματοποιήθηκε μεταξύ των κτηνιάτρων της πόλης και των αρμοδίων της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου αφενός μεν να προστατευτεί η υγεία των δημοτών και αφετέρου να δοθεί στα ζώα η φροντίδα που αξίζουν…

Κατά την συνάντηση αποφασίστηκε η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και η προσωρινή τους διαμονή σε ειδικό εγκεκριμένο καταφύγιο ζώων, η κτηνιατρική τους φροντίδα με εμβολισμό, στείρωση, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική σήμανση και επαναφορά τους στο τέλος στο οικείο τους περιβάλλον, δηλαδή μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου απ’ όπου περισυλλέγησαν..

 «Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των άστεγων ζώων πολιτισμένα, με κύριο στόχο τον περιορισμό του φαινομένου της εγκατάλειψης ζώων από τους ιδιοκτήτες τους» επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Αν. Χατζησταμάτης, εξηγώντας πως θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν αυτό το πρόβλημα, αλλά και να μάθουν να προωθούν τα ζώα προς υιοθέτηση και όχι να τα εγκαταλείπουν ..
Ο Δήμος Θηβαίων πάντως, καλεί του Δημότες του να βοηθήσουν στη περισυλλογή, υποδεικνύοντας χώρους συγκέντρωσης των αδέσποτων ζώων. (τηλ. 2262350661), να συνδράμουν με την στάση τους τα συνεργεία περισυλλογής ζώων, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για υιοθεσία των υγιών πλέον τετράποδων. (τηλ. 2262350661) και τέλος ευχαριστεί όλους τους κτηνιάτρους της πόλης για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους στην προσπάθεια άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget