Λογίστρια εφτιαχνε βεβαιώσεις απόλυσης και οι άνεργοι «μαϊμού» εισέπρατταν επιδόματα


Κύκλωμα επιτήδειων με επικεφαλής μία λογίστρια στο Ηράκλειο της Κρήτης είχε στήσει κομπίνα με πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης, τις οποίες τις προμήθευε σε ανέργους «μαϊμού» προκειμένου οι τελευταίοι να εισπράττουν επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με το cretalive.gr το κύκλωμα έφτιαχνε πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης, πλαστογραφούσε στοιχεία για ένσημα που δεν υπήρχαν, με στόχο να εισπράττουν επιδόματα ανεργίας αλλοδαποί που νωρίτερα είχαν πληρώσει αδρά τη λογίστρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΑΕΔ Ηρακλείου εντόπισε 21 περιπτώσεις αλλοδαπών οι οποίοι είχαν καταθέσει τα πλαστογραφημένα έγγραφα ζητώντας να πάρουν επίδομα ανεργίας. Μάλιστα κάποιοι έχουν ήδη ομολογήσει ότι είναι πλαστογραφημένα τα χαρτιά τους και τους τα έφτιαχνε λογίστρια η οποία πληρωνόταν 200 ευρώ για τον καθένα .
Σε πρώτη φάση οι «άνεργοι» θα έπαιρναν 80.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ....

«Εμείς καταθέσαμε και με εντολή της κεντρικής διοίκησης ένα πλήρη φάκελο με τα στοιχεία και τη μηνυτήρια αναφοράάθησαν να εισπράξουν λεφτά» τόνισε ο κ.Πάγκαλος χωρίς όπως λέει να θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση που θα ερευνήσει τώρα η Δικαιοσύνη.


ΠΗΓΗ http://www.iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget