Επιστολή του Εργ. Κέντρου Θήβας για την ΛΑΡΚΟ


Προς τον Υπουργό Εργασίας και τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων

Κύριοι,

η ΛΑΡΚΟ (μέλος της οργάνωσης μας) μια από τις λίγες εναπομείναντες βαριές βιομηχανίες της χώρας μας, με ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξεως των 400 εκατ. €, εδώ και μισό αιώνα, αποτελεί σημαντική πηγή οικονομικής ζωής για τους έξι νομούς της Ελλάδας που δραστηριοποιείται (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Καστοριά, Κοζάνη και Αττική) ενώ παράλληλα σαν καθαρά εξαγωγική εταιρία στηρίζει και την Εθνική Οικονομία συμμετέχοντας στις Εθνικές εξαγωγές με ποσοστό πάνω από 3%.

Είναι η μοναδική εταιρία στην Ευρώπη που εκμεταλλεύεται δικά της νικελιούχα κοιτάσματα. Με ανεκτίμητη και ανυπολόγιστη αξία. Όχι μόνο σαν εργοστάσιο με τις τεράστιες εγκαταστάσεις του και την μοναδική του τεχνογνωσία.
Είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και είναι Δημόσια Περιουσία. Έχει στην κατοχή και εκμεταλλεύεται (είτε σαν ιδιοκτησία είτε σαν δημόσια παραχώρηση) τεράστια έκταση δημόσιας γης (πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα) που στο υπέδαφος της υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας με εξερευνημένα κοιτάσματα Νικελίου που η αξία τους ξεπερνά τα 20 δις €, ενώ παράλληλα έχει ιδιόκτητους δύο Οικισμούς και ένα Λιμάνι. Απασχολεί σε μόνιμο και εργολαβικό προσωπικό περί τα 1.500 άτομα και με βάση το κύκλο εργασιών της, οι συνολικές θέσεις εργασίας έχουν αποτιμηθεί πάνω από 6.000 ενώ δίνει εισόδημα σε 20.000 ανθρώπους.

Επειδή το τελευταίο διάστημα, οι προσπάθειες απαξίωσης των εργαζομένων με μειώσεις μισθών της τάξεως του 35% είναι ξεκάθαρο ότι αποσκοπούν να «στολίσουν την νύφη» σε σχέση με τις εξαγγελθείσες πολιτικές που αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς (ξεπούλημα), έχουν δημιουργήσει τεράστια ανησυχία και ανασφάλεια σε όλες τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, σας καλούμε νε επισκεφτείτε την εταιρία μας αφενός μεν να έχετε προσωπική αντίληψη των μεγεθών της ΛΑΡΚΟ αφετέρου δε να ακούσετε τις ανησυχίες και προτάσεις των εργαζομένων για το μέλλον και την προοπτική ενός «βιομηχανικού κολοσσού» που αν υπήρχαν μερικοί ακόμη, η θέση της Πατρίδας μας θα ήταν εντελώς διαφορετική απέναντι στην τεράστια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημήτριος
Ο Γεν. Γραμματέας ΚΑΠΟΥΛΑΣ Κων/νος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget