2.500 αστυνομικοί "ξέχασαν" να υποβάλλουν «πόθεν έσχες»...


"Απλή αμέλεια" επικαλούνται οι κατηγορούμενοι..
 
Περίπου 2.500 αστυνομικοί οδηγούνται - τις τελευταίες ημέρες - για απολογία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
Οι ένστολοι καλούνται μαζικά να...δώσουν εξηγήσεις σε σειρά εισαγγελέων εφετών γιατί δεν υπέβαλαν «πόθεν έσχες» το 2007. Κι αυτό γιατί η σχετική ερευνητική διαδικασία ολοκληρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ προ μερικών εβδομάδων.
Αξιωματικοί, απλοί αστυνομικοί αλλά και ορισμένοι απόστρατοι σχηματίζουν ουρά έξω από τα δικαστικά γραφεία προκειμένου να δικαιολογηθούν γιατί δεν παρουσίασαν τα παραστατικά της περιουσιακής τους κατάστασης. Σε μία δικαστική διαδικασία που απασχολεί ένα μεγάλο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της Δικαιοσύνης, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Κι αυτό γιατί οι αστυνομικοί επικαλούνται απλή αμέλεια και οι δικαστικοί λειτουργοί με δυσκολία εντοπίζουν σε αυτήν την λίστα των αστυνομικών που δεν υπέβαλαν σχετικές δηλώσεις, υποθέσεις διαφθοράς.
Την συγκέντρωση και τον αρχικό έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των αστυνομικών αναλαμβάνει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την έκθεση του 2007 των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ εκείνη την χρονιά δεν είχαν υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες» 8.884 αστυνομικοί - επί συνόλου 54.176 - ενώ 2.517 κατατέθηκαν εκπρόθεσμα.
Σύμφωνα με αναφορές ανώτατου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ «πολλοί από τους 8.884 που δεν είχαν καταθέσει δήλωση το 2007 εμφανίσθηκαν λίγους μήνες αργότερα και μας παρέδωσαν τα σχετικά παραστατικά. Κι αυτό γιατί πληροφορήθηκαν ότι αντιμετωπίζουν ποινικές και υπηρεσιακές επιπτώσεις. Ετσι λοιπόν μετά από αυτό το "φιλτράρισμα" παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη περίπου 2500 συνάδελφοι που ακόμη δεν έχουν προσκομίσει στοιχεία για την περιουσιακή τους κατάσταση, εκείνη την χρονιά. Ομως ζήτημα είναι αν από αυτές τις χιλιάδες των αστυνομικών που δεν έχουν υποβάλλει δήλωση συγκεντρωθούν επιβαρυντικά στοιχεία _για δόλιες και παράνομες ενέργειες_ εναντίον 10-15 αστυνομικών».
Σημειώνεται ότι λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αποφασίστηκε του χρόνου αυτή την διαδικασία να διεκπεραιώνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή Το Βήμα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget