Προσποιούμενος ιερέα, κατάφερε να αποσπάσει χρηματικό ποσό !!


Αναζητείται για να συλληφθεί 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή, απάτη και αντιποίηση στολής, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας και στη Λαμία Φθιώτιδας.

Προσποιούμενος 62χρονο ιερέα, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των -30.650- ευρώ από λογαριασμούς που διέθετε ο ιερέας σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Αναζητείται για να συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, χθες (20-02-2012) για τα αδικήματα της κλοπής, απάτης και αντιποίησης στολής, τα οποία διέπραξε στο Καρπενήσι Ευρυτανίας και στη Λαμία Φθιώτιδας.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 48χρονος, ο οποίος διέμενε μόνιμα στην Ιερά Μονή Προυσσού Ευρυτανίας και προσέφερε τις υπηρεσίες του ως διακονήτης, χθες νωρίς το πρωί αφαίρεσε από το κελί όπου διέμενε ο 62χρονος ιερέας ως προσκυνητής, το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας, καθώς και τρία (3) βιβλιάρια καταθέσεων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Στη συνέχεια, την ίδια μέρα το πρωί παρουσιάσθηκε σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Καρπενήσι και προσποιούμενος τον 62χρονο ιερέα, επιδεικνύοντας το κλεμμένο δελτίο ταυτότητάς του, κατάφερε να εξαπατήσει την ταμία και να κάνει ανάληψη του χρηματικού ποσού των (650) ευρώ.

Με τον ίδιο τρόπο, λίγο αργότερα, παρουσιάσθηκε στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Καρπενήσι και έκανε ανάληψη του χρηματικού ποσού των (6.500) ευρώ, από το λογαριασμό του ιερέα.

Ακολούθως, παρουσιάσθηκε σε υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. Λαμίας Φθιώτιδας, ως ο 62χρονος ιερέας και αφού πληροφορήθηκε τον Α.Φ.Μ. του ιερέα, πήγε σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Λαμία και με τον ίδιο τρόπο έκανε ανάληψη του χρηματικού ποσού των (10.000) ευρώ, ενώ λίγο αργότερα, επανήλθε στην ίδια τράπεζα και έκανε ανάληψη επιπλέον (13.500) ευρώ.

Ο 62χρονος ιερέας προσήλθε χθες το μεσημέρι και κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου την κλοπή των προσωπικών του εγγράφων ενώ από την προανάκριση που ακολούθησε, διαπιστώθηκαν τα αδικήματα που διέπραξε ο 48χρονος δράστης.

Οι έρευνες που διεξάγονται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, βρίσκονται σε εξέλιξη, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget