Ανοιχτή επιστολή Κατσιμπάρδη προς τον Κλ. Περγαντά για την πρωτιά της Στερεάς στην ανεργία

Σε ποσοστό 100% !!! αυξήθηκε η ανεργία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσα στον τελευταίο χρόνο που είσαι περιφερειάρχης. Οι αιτίες είναι πολλές. Προς το παρόν περιορίζομαι σε δύο τις οποίες θεωρώ περισσότερο επίκαιρες, σε βαραίνουν δε προσωπικά:
Η πρώτη αιτία που η ανεργία, από το 11% της περασμένης χρονιάς, ¨κάλπασε¨ στο 23,3% έχει να κάνει με τη λαθεμένη άσκηση από μέρους σου της πολιτικής για την ανάπτυξη. Το πιο χαρακτηριστικό λάθος σου είναι ότι έχεις αφήσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες στην κυριολεξία ασύδοτες, να αρνούνται αδικαιολόγητα – επικαλούμενες διάφορα ¨νομικίστικα τερτίπια¨ – και έτσι να καθυστερούν αυθαίρετα ¨αδειοδοτήσεις¨ επιχειρήσεων οι οποίες επιθυμούν να ιδρύσουν νέες βιομηχανίες ή βιοτεχνίες στην περιφέρεια. Το ίδιο κάνουν οι Υπηρεσίες αυτές και με τις επιχειρήσεις που ζητούν άδειες γιατί θέλουν να κάνουν εκσυγχρονισμούς των ήδη υφισταμένων εγκαταστάσεών τους, επεκτάσεις, επισκευές κ.λ.
Τούτη τη γραφειοκρατική αντίληψη έχεις εμφυσήσει σε στελέχη των Υπηρεσιών σου, γεγονός που πλήττει ακόμα περισσότερο την περιφέρεια αφού είναι η κύρια αιτία που διόγκωσε τόσο πολύ την ανεργία. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας ¨ΤΑ ΝΕΑ¨ (της 14-15/1/2012), που στηρίζεται σε απόψεις των πιο έγκυρων οικονομολόγων, το οποίο αναφέρει ότι βασική αιτία της έλλειψης ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων – που ¨γεννάει¨ ανεργία – είναι η γραφειοκρατία.

Η δεύτερη αιτία που η ανεργία αναδείχθηκε ¨πρωταθλήτρια στη Στερεά Ελλάδα έχει να κάνει με μια σειρά από αδυναμίες άσκησης της πολιτικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα χθεσινά (23/1/2012) δημοσιεύματα όλων των αθηναϊκών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας δεν περιλαμβάνεται μέσα στις εννέα (9) πρώτες Περιφέρειες της χώρας που επιλέχθηκαν να μετάσχουν στο ¨Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας¨, σύμφωνα με το οποίο μέσα στις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η έκδοση προκηρύξεων για την π ρ ό σ λ η ψ η 4 1 . 9 7 5 α ν έ ρ γ ω ν, ενώ θα έπρεπε να είναι
π ρ ώ τ η τ ω ν π ρ ώ τ ω ν. Και θα έπρεπε να είναι πρώτη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος στο Πρόγραμμα διότι, όπως προανέφερα, έχει καταντήσει πρωταθλήτρια της ανεργίας, και γι’ αυτό θα έπρεπε να προτιμηθεί από όλες τις άλλες.

Υ.Γ.
Αν, τελικά, περιληφθεί και η Στερεά στο προαναφερόμενο Πρόγραμμα φαντάζομαι ότι δεν θα επιχειρήσεις να το οικειοποιηθείς. Άλλοι είναι που φροντίζουν γι’ αυτό…



ΠΗΓΗ  http://thiva-press.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget