Ποιες είναι οι δύο πρώτες ΔΕΚΟ που θα πωληθούν

Στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης λέγεται ότι είναι η πώληση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ, απ' όπου θα γίνει και η αρχή κατά πάσα πιθανότητα, ενώ ενισχύεται έτι περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο του Ταμείου.
Ένα πρόγραμμα – μαμούθ αποκρατικοποιήσεων, προωθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, που έχει συσταθεί για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Στόχος; Να έχουν ολοκληρωθεί οι πωλήσεις όλων των οργανισμών και των επιχειρήσεων του δημοσίου, που έχουν προγραμματισθεί, μέσα στο επόμενο 24μηνο. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι μέσα στο επόμενο 3μηνο θα πρέπει να γίνονται από δύο τουλάχιστον πωλήσεις μεγάλων ΔΕΚΟ.
Στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι είναι η πώληση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ, απ' όπου θα γίνει και η αρχή κατά πάσα πιθανότητα, ενώ ενισχύεται έτι περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, εντάχθηκε στο δυναμικό του, το 29% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ και το 23,30% του ΟΛΘ. Ανάλογες κινήσεις αναμένεται να γίνουν κι άλλες, μέσα στα προσεχή 24ωρα ως προετοιμασία για τις επόμενες ρευστοποιήσεις κρατικής περιουσίας, που προωθούνται. Το θέμα, βεβαίως, είναι σε τι τιμή θα γίνουν όλα αυτά τα projects. Επ' αυτού κανείς προς το παρόν δεν μπορεί να εκφράσει ασφαλή πρόβλεψη.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget