Η βενζίνη και πάλι στα…πάνω της!

Σε τροχιά ανόδου για μια ακόμα φορά η αμόλυβδη βενζίνη. Τις τελευταίες μέρες η μέγιστη τιμή έχει φτάσει στην Αττική το 1,80 €/lt, στη περιοχή της Νομαρχίας Πειραιά αγγίζει ακόμα και το 1,879 €/lt, ενώ στην Περιφέρεια υπάρχουν πρατήρια καυσίμων που την πωλούν μέχρι και 1,90 €/lt. Από την αρχή του χρόνου (δηλαδή μέσα σε 20 ημέρες) η τιμή της αμόλυβδης καταγράφει αύξηση της τάξης των 10 λεπτών ανά λίτρο…!!

Ταυτόχρονα, προφανώς λόγω του ψύχους – των καιρικών δηλαδή συνθηκών – η τιμή λίτρου του πετρελαίου, αλλά και η τιμή της φιάλης υγραερίου, ανατιμήθηκαν.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης διαπίστωσε (!!) ότι έχουμε ακριβότερη βενζίνη από το Μέσο Όρο τιμών στη ζώνη των 27 της Ε.Ε.

Κύριε Υπουργέ και κύριοι του Υπουργείου, τις διαπιστώσεις αφήστε τες για τους καταναλωτές που στενάζουμε από την ακρίβεια και τη ζούμε στην καθημερινότητά μας. Εσείς οφείλετε να ασκήσετε πολιτικές που να προστατεύουν τους καταναλωτές από την αισχροκέρδεια. Οφείλετε να εγκαταλείψετε τη φιλελεύθερη αντίληψη σύμφωνα με την οποία η αγορά αυτορυθμίζεται και ρυθμίζει τα πάντα. Οφείλετε να προστατέψετε τον καταναλωτή, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο που ενώ - λόγω των ασκούμενων περιοριστικών / υφεσιακών πολιτικών – συρρικνώνεται (έως και εξανεμίζεται) το εισόδημά τους, ο πληθωρισμός δεν λέει να κατέβει από το 3,5%!!

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget