Ατελείωτο τρέξιμο των φαντάρων στο ΚΕΝ Θήβας.

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η ανυπόφορη κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. Όταν οι νεοσύλλεκτοι φεύγουν οι υπηρεσίες και η συντήρηση του στρατοπέδου πέφτουν στην ολιγομελή μόνιμη δύναμη. Έτσι στη Θήβα η λέξη έξοδος είναι σπάνια εδώ και πολλούς μήνες. Αυτή τη στιγμή η δύναμη είναι όση και οι υπηρεσίες. Η εξωτερική φρουρά 10 ατόμων από την αεροπορία στρατού μας επιτρέπει να έχουμε προσωρινά 5 εξοδούχους την ημέρα.

Το βασικό μας πρόβλημα όμως είναι το ατελείωτο τρέξιμο με καθημερινές εναλλαγές πόστων και υπηρεσιών. Από τις καθαριότητες στη σκοπιά και από εκεί στη λάντζα, μετά μάζεμα σκουπιδιών, λίγο θαλαμοφύλακας, ξανά σκοπιά, ξανά λάντζα. Ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει ενώ το πρόγραμμα γίνεται λάστιχο ανάλογα τις ανάγκες. Για παράδειγμα το περασμένο Σάββατο φαντάρος έκανε 10 ώρες συνεχόμενη σκοπιά!
Η διοίκηση του στρατοπέδου ζει πραγματικά στο δικό της κόσμο. Ο υποδιοικητής Παπ............ίνου δήλωσε άγνοια για μια κατάσταση που είναι μόνιμη εδώ και καιρό. Στα παράπονα των φαντάρων και στο αίτημα να μειωθούν οι υπηρεσίες απάντησε με ένα αόριστο θα δούμε από τη Δευτέρα μία υπηρεσία έκλεισε, μία άλλη όμως άνοιξε!
Αμφιβάλλουμε αν ο ταξίαρχος Βιτ.........κης, διοικητής του στρατοπέδου έχει καθόλου ενημέρωση. Αμφιβάλλουμε και αν τον νοιάζει. Η δουλειά να βγαίνει μόνο με κάθε κόστος. Αν χρειαστεί οι φαντάροι θα κάνουν δύο και τρεις υπηρεσίες, θα εργαστούν αδιάκοπα κάθε στιγμή της ημέρας, θα κοιμηθούν λίγες ώρες και ξανά την άλλη μέρα. φαντάροι - λάστιχο φτιαγμένοι στα μέτρα τους έτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάθε ανάγκη.
Αν και δεν είναι δικιά μας δουλειά να βρίσκουμε λύσεις δε μπορούμε να σκεφτούμε τη συντήρηση τόσο μεγάλων εγκαταστάσεων χωρίς πολιτικό προσωπικό.
Ότι αυτό κοστίζει το καταλαβαίνουμε.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί εμείς δουλεύουμε τζάμπα. Γιατί όλες αυτές οι δουλειές θεωρούνται δεδομένη υποχρέωση προς την πατρίδα;
Δεν ανεχόμαστε άλλο να είμαστε το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο κομμάτι της νεολαίας.
Να βρουν άμεσες λύσεις τώρα.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget