Εφοριακοί: Επίθεση σε Ροντούλη για "διάσωση" Δ.Ο.Υ.


Πολιτικές παρεμβάσεις στις αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ κατήγγειλαν σήμερα οι εφοριακοί εξαπολύοντας παράλληλα βολές προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική στο μέτωπο των φόρων και των μισθών.

Παραμονές της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ ΔΟΥ) Χρήστος Νικολακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι ύστερα απο παρέμβαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριου Ροντούλη ακυρώθηκε η συγχώνευση που προβλέπονταν για τις ΔΟΥ Αγιάς και Τυρνάβου στη Λάρισα.


Ο κ. Νικολακόπουλος είπε οτι ο κ. Ροντούλης ζήτησε απο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικων να μην προχωρήσει η συγχώνευση, αίτημα που έγινε δεκτό.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΟΕ Δ.Ο.Υ κατήγγειλε ότι τα πειθαρχικά συμβούλια για τις υποθέσεις διαφθοράς στο χώρο των εφοριών δεν λειτουργούν σωστά καθώς οι αποφάσεις για τους επίορκους εφοριακούς στηρίζονται απλά και μόνο σε εκθέσεις των ελεγκτών των υποθέσεων αυτών.

Αναφορικά με τις πρόσφατες καταγγελίες Σπινέλλη για το περιβόητο σύστημα 4-4-2 η Ομοσπονδία ανέθεσε σε δικηγόρο την άσκηση ένδικων μέσων. Σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο άλλωστε «διαφθορά υπάρχει αλλά αφορά πολύ μικρό αριθμό εφοριακών. Η πλειοψηφία των εργαζομένων στις εφορίες δουλεύει κάτω από σκληρές συνθήκες".



Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget