ΕΚΤΑΚΤΟ: Εορταστική φοροκαταιγίδα… σε ανήλικα και νήπια.!


Εξαιρούνται τα ορφανά!

Χριστουγεννιάτικη φοροκαταιγίδα ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για κάθε ανήλικο που επιθυμεί να ζήσει φέτος τη μαγεία των εορτών....
 
Κάλαντα, δώρα, έλατα και χαρτζιλίκια, που λαμβάνουν οι πιτσιρικάδες από τους παππούδες τους, μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου σε μία προσπάθεια να εξοικονομηθούν πάνω από 3,3 δις ευρώ.

Στο εξής κάθε παιδί που θα προμηθεύεται δώρο από τον Άγιο Βασίλη ή θα ψάλει τα κάλαντα οφείλει να ανοίξει βιβλία εσόδων-εξόδων και να τα δηλώσει στη Δ.Ο.Υ της περιοχής του.

Η νέα νομοθετική διάταξη προβλέπει αναλυτικά:


1.    Τη φορολόγηση του εισοδήματος των παιδιών που προέρχεται από συγγενείς όλων των βαθμών. Πλέον το υπουργείο θεώρει το παραδοσιακό χαρτζιλίκι ως μεταβιβαστική πληρωμή που θα εμπίπτει στα «τεκμήρια διαβίωσης» και θα φορολογείται με 20%.

2.    Όσον αφορά τα Κάλαντα, στο εξής οι νεαροί τραγουδιστές θα κόβουν απόδειξη ή δελτίο παροχής υπηρεσιών στα ποσά άνω των 0,10 λεπτών που θα λαμβάνουν για τις υπηρεσίες τους.

3.    Φόρος προβλέπεται να μπει επίσης και στα δώρα του Άη Βασίλη. Οι παραλήπτες οφείλουν να ζητούν τις αποδείξεις από τον δωρητή και να καταγράφουν την αξία τους στα λογιστικά τους βιβλία. Θα υπάρξει κλιμακωτή φορολόγηση από 5% έως 10% της αξίας του κάθε δώρου.

4.    Ειδικός φόρος θα μπει όμως και στα χριστουγεννιάτικα έλατα. Το κάθε δέντρο θα φορολογείται με 150 ευρώ μηνιαίως για όσο διάστημα θα παραμένει στολισμένο. Αντίθετα θα υπάρξουν ειδικές φοροελαφρύνσεις για όσους επιθυμούν να το κρατήσουν στο σαλόνι τους μέχρι το Πάσχα.

Το νέο πακέτο μέτρων θα έχει αναδρομική ισχύ και για το 2010.

Προκειμένου να καταπολεμηθούν κρούσματα φοροδιαφυγής το υπουργείο πρόκειται να συστήσει ειδικό κλιμάκιο «Παιδικής Φοροδιαφυγής» του ΣΔΟΕ. Οι ράμπο του υπουργείου Οικονομικών θα είναι ντυμένοι «Άη-Βασίληδες» και «Ελαφάκια» πραγματοποιώντας αιφνίδιους ελέγχους στα σπίτια των λιλιπούτειων φοροφυγάδων.

Επίσης θα ελέγχονται εξονυχιστικώς οι αποδείξεις που κόπηκαν για τα κάλαντα. Όσοι νεαροί παρανομούν θα συλλαμβάνονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Κόκκινη γραμμή από το υπουργείο

Από τη νέα φορολόγηση πρόκειται να εξαιρεθούν τα βρέφη μέχρι 6 μηνών, καθώς επίσης και τα ορφανά που έχουν χάσει όμως και τους δύο τους γονείς.

Η αίτηση φοροαπαλλαγής  θα εξετάζεται από ειδική επιτροπή του υπουργείου για να εξακριβώνεται η ακριβής ηλικία των βρεφών και η αλήθεια των ισχυρισμών των ορφανών.
 

 ΠΗΓΗ  www.ellinofreneia.net

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget