Σύλληψη Βούλγαρων για κλοπή σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις


Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, για κλοπή σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μακρακώμης, Φθιώτιδας. Αναζητείται ο 31χρονος ομοεθνής συνεργός τους.
 
Συνελήφθησαν (28-12-2011), πρώτες πρωϊνές ώρες στην περιοχή Γραμμένης-Αρχανίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης και του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, δύο (2) 28χρονοι αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ειδικότερα οι δράστες, βραδινές ώρες της 27/28-12-2011, κινούμενοι με δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, είχαν αφαιρέσει από μονάδα με φωτοβολταϊκά συστήματα στην αγροτική περιοχή Γραμμένης-Αρχανίου, καλώδια χαλκού βάρους 500 κιλών περίπου και τα είχαν αποθέσει στην είσοδο της εγκατάστασης.
Περί την 04:00 ώρα, που άρχισαν να τα φορτώνουν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ενός εκ των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί (που είχαν ενημερωθεί για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή) τους προσέγγισαν, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, ενώ ο 31χρονος συνεργός τους εκμεταλλευόμενος το σκότος στην περιοχή, κατάφερε να διαφύγει με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας και ενεργούνται επιστάμενες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 31χρονου συνεργού των συλληφθέντων.

Το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο των δραστών, έμφορτο με τα χάλκινα καλώδια, κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης στη διάπραξη της κλοπής.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget