αστυνομικοί έλεγχοι, κατά την διάρκεια των εορτών, σε όλη την Περ. Στερ.Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων παιχνιδιών


Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, κατά την διάρκεια της περιόδου των εορτών, σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων παιχνιδιών.

Συνελήφθησαν, σε δυο περιπτώσεις, σε Χαλκίδα Ευβοίας και σε Λαμία Φθιώτιδας δύο (2) αλλοδαπές, ένας (1) Κύπριος και τρεις (3) ημεδαποί για «Φρουτάκια».

Κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα (4) ηλεκτρονικά μηχανήματα.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».


Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν χθες, σε δύο περιπτώσεις, σε Χαλκίδα και Λαμία, δύο (2) αλλοδαπές, ένας (1) Κύπριος και τρεις (3) ημεδαποί για «Φρουτάκια», ενώ κατασχέθηκαν τέσσερα (4) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση χθες (28-12-2011) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα καφενείο στη Χαλκίδα, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία, σε πατάρι του καταστήματος, τριών (3) παρανόμων ηλεκτρονικών παιγνίων, παραλλαγή του τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια».

Συνελήφθησαν, μία (1) 33χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, καθώς επίσης ένας 54χρονος Κύπριος και δυο (2) ημεδαποί ηλικίας 54 και 86 ετών αντίστοιχα, ως παίκτες στα παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια.

Τα ηλεκτρονικά μηχανήματα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου, ο 50χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (29-12-2011) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες (28-12-2011) το μεσημέρι, στη Λαμία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα καφενείο, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο πατάρι του καταστήματος, ενός (1) ηλεκτρονικού μηχανήματος, παραλλαγή του τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια».

Συνελήφθησαν μία (1) 30χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας, η οποία εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνη και ένας (1) 17χρονος ημεδαπός, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, έθετε κατά περίπτωση, σε λειτουργία το ηλεκτρονικό παίγνιο σε υποψήφιους παίκτες.

Τα ηλεκτρονικό μηχάνημα κατασχέθηκε, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί, εντός των ορίων του αυτοφώρου, η 45χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Η 30χρονη αλλοδαπή συλληφθείσα οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ ο 17χρονος ημεδαπός αφέθηκε ελεύθερος, χθες (28-12-2011), κατόπιν προφορικής εντολής του ιδίου εισαγγελέα.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα σε όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget