Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι» του 2011



Εντοπίζουμε τους έξι πολιτικούς που ξεχώρισαν είτε θετικά, είτε αρνητικά μέσα στο 2011. Τα πρόσωπα αυτά είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστήσουν και το 2012, αλλά το '11 μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί χρονιά – σταθμός για τους ίδιους.

Οι κερδισμένοι


Ανδρέας Λοβέρδος

Κατάφερε να διασωθεί από την παπανδρεική απάθεια στην κοινωνική δυσαρέσκεια που προκάλεσαν τα νέα μέτρα. Αυτό το πιστώθηκε και φάνηκε στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες προηγείται. Στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ «έσυρε» στην τακτική του όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη, τα οποία αμφισβήτησαν μαζί του τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου. Όποιες και να είναι οι αποφάσεις του κ. Παπανδρέου για τις εσωκομματικές διαδικασίες ο κ. Λοβέρδος θα αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή του 2012.

Αντώνης Σαμαράς

Η επιμονή του στη ανάπτυξη ανέδειξε τα κενά της πολιτικής του μνημονίου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με ποικίλους ελιγμούς έπεισε ότι η Τρόικα δεν έχει το αλάθητο. Τις δηλώσεις του επανέλαβαν καιρό μετά, όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες. Η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου παραμένει διακριτική, ενώ ζητώντας εκλογές εκφράζει τη βασική πολιτική επιθυμία του ελληνικού λαού να εκφραστεί επιτέλους!

Αλέκα Παπαρήγα

Οι αντίπαλοί της δεν θα μπορούσαν να το περιμένουν. Οι φίλοι της όμως ξέρουν την υπευθυνότητα που τη διακρίνει. Σε αντίθεση με τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Αλέξη Τσίπρα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δεν πόλωσε το κλίμα, κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες στο στοίχημα του δρόμου κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και επωφελήθηκε από την κρίση. Αν προσέξει θα μπορούσε να εξελιχθεί στην πραγματική νικήτρια των επόμενων εκλογών, έστω και αν παραμείνει τρίτο κόμμα.

Οι... loosers

Γιώργος Παπανδρέου

Δεν έχασε μόνο την πρωθυπουργία, δεν κινδυνεύει απλά να χάσει και την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να γίνει μέσα σε δύο χρόνια ο πιο αντιπαθητικός πολιτικός της γενιάς του. Όσο κυβερνούσε τη χώρα υποτάχθηκε σε όλα στους δανειστές, δεν διαπραγματεύτηκε τις κρίσιμες ώρες και όλα αυτά για να φτιάξει το προσωπικό του προφίλ διεθνώς. Αλλά ούτε αυτό κατάφερε. Σήμερα βρίσκεται στο περιθώριο της διεθνούς σκηνής. Δύσκολα θα ανακάμψει, όσο και να προσπαθήσει.

Γ. Καρατζαφέρης

Μπορεί να κατόρθωσε... να πάρει ένα υπουργείο, όπως είχε πει ο κ. Αντώνης Σαμαράς, όμως αυτό λειτουργεί σαν μπούμερανγκ. Είναι ο μόνος που ζητά παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου για δυο χρόνια. Οι πολίτες δεν εκτίμησαν τη στάση του, αλλά επίσης κατάλαβαν ότι η τακτική της «κωλοτούμπας» εξυπηρετεί μόνο τον ίδιο και όχι τη χώρα. Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης ψήφισε το μνημόνιο και μετά το κατήγγειλε, ύστερα καθύβριζε την κυβέρνηση Παπανδρέου και έπειτα συνεργάστηκε με το σύνολο των μελών της και τέλος, ζητούσε την τιμωρία του γέροντα Εφραίμ και σήμερα είναι τιμητής του. Μετά τις εθνικές εκλογές είναι βέβαιο ότι θα έχει πρόβλημα.

Ντόρα Μπακογιάννη

Όσο και να προσπάθησε ένα χρόνο τώρα να πείσει ότι αποτελεί το «νέο» στην πολιτική δεν τα κατάφερε. Το κόμμα που ίδρυσε η Ντόρα Μπακογιάννη αποχωρώντας από τη Νέα Δημοκρατία, σε καμία δημοσκόπηση δεν ξεπερνάει το 3%. Οι φίλοι της στα θεσμικά media κάνουν ό,τι μπορούν για να την ενισχύσουν χωρίς αποτέλεσμα. Δήλωσε πως αν δεν μπει στη Βουλή θα αποχωρήσει από την πολιτική. Ποιος την πιστεύει;

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget