Νέο πολιτικό πόλο σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής



Εντείνονται οι πολιτικές διεργασίες για τη δημιουργία ενός κεντροαριστερού αντιμνημονιακού πόλου. Τη δημιουργία ενός τέτοιου πολιτικού πόλου, μίας πολιτικής πρότασης του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου, προανήγγειλε ο Παναγιώτης Κουρουπλής μιλώντας στον «Real fm 97,8».
 Δήλωσε ότι έχουν γίνει ήδη προσεγγίσεις του πρώην συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκου Κοτζιά, του συνταγματολόγου Κωνσταντίνου Χρυσόγονου, του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξη Μητροπούλου και του Γιάννη Δημαρά.
«Έκανα πολύ μεγάλη υπομονή κι εγώ και όπως και πολλοί άλλοι που προέρχονται από τον χώρο των σοσιαλιστικών ιδεών, απέναντι στις εκάστοτε ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ που απέκλιναν συνεχώς προς τον χώρο του νεοφιλελευθερισμού. Αυτό το κενό που έχει δημιουργηθεί, θεωρούμε αναγκαίο όρο, ότι οι δυνάμεις που κάναμε υπομονή όλα αυτά τα χρόνια να τον καλύψουμε δημιουργώντας έναν πόλο με βάση τον οποίον θα πρέπει να βρεθούμε σε έναν κοινό τόπο με την υπόλοιπη αριστερά και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την Δημοκρατική Αριστερά» ξεκαθάρισε ο Παναγιώτης Κουρουπλής.

Εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός με τους χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου σε ότι αφορά στο ελληνικό χρέος τονίζοντας ότι «διακρίνει κανείς μια προκλητική αλαζονεία, με αποκορύφωμα όταν ο πρωθυπουργός ήρθε στην Αθήνα ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την στιγμή που η Μέρκελ ενημέρωνε το Γερμανικό Κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός έπρεπε να φέρει το θέμα στη βουλή, αφού είναι να κάτι που θα απασχολεί την Ελλάδα για τα επόμενα 30 χρόνια.» δήλωσε ο διαγραφής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα εξέφρασε την έκπληξή του για την στάση του Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας «Μου κάνει εντύπωση γιατί ο κύριος Σαμαράς που είχε δικαίωμα να προκαλέσει τέτοια συζήτηση , δεν το έπραξε. Το ζητούμενο είναι να μάθει ο λαός ποιοι είναι οι όροι».
Υποστήριξε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «θα αποφύγει πάση θυσία τις εκλογές» και για αυτόν τον λόγο αποσύρθηκε η συζήτηση για την πλειοψηφία των 180 βουλευτών στην ψήφιση της νέας συμφωνίας.
Παράλληλα, αναφερόμενος και σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα για το ασφαλιστικό, δήλωσε ότι θα είναι έγκλημα εάν φόρτωσαν τα ταμεία το τελευταίο διάστημα με ομόλογα, για να ξεφορτώσουν τις τράπεζες.



Zoomnews

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget