Κλείνουν οι επιχειρήσεις με απόφαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας


Την συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ για τις 19 Οκτωβρίου με κλείσιμο των επιχειρήσεων και των καταστημάτων αποφάσισαν οι Επαγγελματοβιοτέχνες της Θήβας.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Χαρατσής συγκέλεσε έκτακτη σύσκεψη όλων των Σωματείων – Μελών (Εκπρόσωποι Εστιατορίων-Ταβερνών-Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων - Συνεργείων- Υδραυλικών - Ραδιοταξί -Περιπτερούχων – Καπνοπωλών - Αρτοποιών - Ηλεκτρολόγων - Κομμωτών - Φορτηγών αυτοκινήτων) που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στη Θήβα.


"Χωρίς να ρωτούν τους πολίτες αν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια που καθημερινά εξαγγέλλουν οι κυβερνώντες, μας βάζουν προθεσμίες να πληρώσουμε την προηγούμενη περαίωση και πάει λέγοντας με πολιτική του ποδαριού, καθώς το βράδυ κοιμούνται και ονειρεύονται τους φόρους της επόμενης ημέρας» υπογραμμίζει ο κ. Χαρατσής ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων "Η Θήβα" Δ. Λιανός σημείωσε πως «Πάνε να αλλάξουν ακόμα και το νομοσχέδιο που είχαν τότε υπογράψει, προκειμένου να μας αποτελειώσουν, δίνοντας καίριο πλήγμα στον κλάδο μας. Οφείλουμε να οργανωθούμε όλοι μαζί και να τους πολεμήσουμε».«Η κυβέρνηση με τα μέτρα της, μας εξαναγκάζει να βγούμε στους δρόμους. Τα μέτρα που πήραν δεν οδηγούν πουθενά, ενώ τα μαγαζιά μας κλείνουν. Θα βγούμε στους δρόμους και δεν γνωρίζουμε τις εξελίξεις των κινητοποιήσεων μας» προειδοποιεί ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών συνεργείων και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Χ. Ξενάκης.Επιθετικότατος ήταν ο Πρόεδρος των Ρα

διοταξί Θήβας Ν. Πέππας, καθώς ακόμη οι συνάδελφοί του δεν έχουν συνέλθει από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις κι έχουν προχωρήσει ήδη σε νέα 48ωρη απεργία (Τετάρτη – Πέμπτη).

«Καλά θα κάνει ολόκληρη η κοινωνία να πράξει το ίδιο, αφού το χαράτσι πέρασε με 154 ψήφους. Λυπάμαι για τους βουλευτές του Νομού ! Μέχρι χθες ήμασταν κοσμιότατοι, από αύριο όμως, η στάση μας θα αλλάξει. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τους βουλευτές μας, που αποφεύγουν τα τηλέφωνα και κρύβονται, εκτός της κ. Τσόνογλου, από την οποία απαιτούμε να μας ενημερώσει, γιατί από μεθαύριο το πρωί θα είναι πλέον αργά όλους μας. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μας τελειώσει, όχι εμάς μόνο, αλλά όλη την κοινωνία Τα χαράτσια είναι δυσβάστακτα δεν αντέχουμε άλλο. Αν εκείνοι πιστεύουν τ

ο αντίθετο ας κατέβουν στα πεζοδρόμια για να διαπιστώσουν τι ωραία θα περάσουν» λέει μαινόμενος ο κ. Πέππας, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χ. Χαρατσή να εξηγεί και τους λόγους της έκτακτης συνεδρίασης: «Μαζευτήκαμε για να αποφασίσουμε τρόπους να τους σταματήσουμε. Να απευθυνθούν αλλού και όχι στην κοινωνία».

Με ομόφωνη απόφαση αποφασίστηκε η συμμετοχή στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου όλων των Σωματείων, αλλά η απόφαση δεν ηρέμησε τους Ταξιτζήδες οι οποίοι σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, προκειμένου να ξεθυμάνουν, καθώς φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν….

Από κοντά στην συγκέντρωση και μια δήλωση – επιστολή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων υπογράφει και η Β. Τσόνογλου, σύμφωνα με την οποία «η διάταξη για την μεταβίβαση των αδειών ταξί στο Κράτος είναι αντισυνταγματική».

Η επιστολή απευθύνεται στον υπουργό Γ. Ραγκούση, κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό και τονίζεται η αντισυνταγματικότητα της διάταξης γιατί στερεί ένα σοβαρό περιουσιακό στοιχείο από τους ιδιοκτήτες ταξί.

«Θεωρούμε ότι οι επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις, για να επιτύχουν πρέπει να διέπονται από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, γιατί έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι όταν αυτές επιβάλλονται κάθετα και χωρίς διάλογο μόνο προβλήματα προσθέτουν κοντά σε αυτά που υποτίθεται ότι έρχονται να επιλύσουν» καταλήγει η επιστολή, αλλά παρ’ όλα αυτά οι Ταξιτζήδες ζεσταίνουν τις μηχανές τους….

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget