25.000 δανειολήπτες ζητούν «κούρεμα» των δανείων τους


Με δεδικασμένο 15 αποφάσεις των Ειρηνοδικείων Αθηνών και Πατρών, με βάση τις οποίες διεγράφη το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των οφειλών των δανειοληπτών που προσέφυγαν σε αυτά (έως και 50%), ήδη 18.000 περίπου συμπολίτες μας έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και άλλοι περίπου 6.500 σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ζητώντας βοήθεια μέσα σε τρεις μήνες, η οποία παρέχεται από τον Νόμο 3869/10 (τον γνωστό ως νόμο Κατσέλη) για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.


Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα στοιχεία, αυτό που ξεκίνησε ως ένα δειλό βήμα δύο μοναχικών δανειοληπτών στην πρωτεύουσα και το μεγάλο λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας στις αρχές του 2011 έχει εξελιχθεί σε ελάχιστο χρόνο σε πρωτόγνωρο κίνημα αιτημάτων μείωσης των δανειακών επιβαρύνσεων. 

Ένα κίνημα που διαρκώς μεγαλώνει και βάσει των πρώτων εκτιμήσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 30.000 προσφυγές..

μέχρι τους πρώτους μήνες του 2012. Αν μάλιστα επιτευχθεί αυτό το μεγάλο νούμερο (κάτι που φαίνεται απολύτως εφικτό βάσει των δεδομένων που δίνουν οι Ενώσεις Καταναλωτών), η ελάφρυνση των δανειοληπτών θα ξεπεράσει στο σύνολο το ποσό του μισού δισ. ευρώ. Παράλληλα, εάν τα μέχρι στιγμής αιτήματα ικανοποιηθούν, θα μιλάμε για περίπου 100 εκατ. ευρώ που θα κοπούν από τα αρχικά συμφωνηθέντα να καταβληθούν σε τόκους δανείων.

ΠΗΓΗ Πρώτο θέμα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget