Εντός του Ιουνίου η ηλεκτρονική κάρτα αποδείξεων


Με την ηλεκτρονική κάρτα αποδείξεων (φοροκάρτα) αναμένεται να προμηθεύσει το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογουμένους εντός του Ιουνίου.
Η κάρτα αποδείξεων αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος του Ιουνίου και να απαλλάξει τους φορολογούμενους από την υποχρέωση να συγκεντρώνουν και.

να μετρούν τις αποδείξεις από τις κάθε είδους συναλλαγές τους προκειμένου να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο (12.000 ευρώ σήμερα).


Η κάρτα αποδείξεων αποτελεί προαιρετικό τρόπο καταγραφής των στοιχείων των αποδείξεων δαπανών που έχουν εκδοθεί για φορολογούμενο φυσικό πρόσωπο και θα χορηγείται στους πολίτες από τις τράπεζες που θα ενταχθούν στο σύστημα παραγγελίας και διάθεσης των μαγνητικών καρτών.


Ο χρήστης της κάρτας θα υποχρεούται να δηλώσει στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της μέσω Διαδικτύου και με την χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS).


Μέσω της καταγραφής των βασικών στοιχείων μιας απόδειξης (ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία και ποσό) σε μια προσωπική μερίδα ο πολίτης θα απαλλαγεί σε σημαντικό βαθμό από την υποχρέωση καταχώρησης και διατήρησης αυτών των αποδείξεων.


πηγή: εδώ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget