Προαναγγελία για τον δρόμο Ελευσίνα- Θήβα- Υλίκη & την παράκαμψη Θήβας

Προαναγγελία για δύο έργα έκανε ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κος Μαγκριώτης, που απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ κας Τσόνογλου - Βυλλιώτη. Μίλησε για την υλοποίηση του έργου Ανατολικής παράκαμψης Θηβών αλλά και για το μεγάλο έργο παραχώρησης Ελευσίνα- Θήβα -Υλίκης κόστους 450.000.000 ευρώ.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΘΗΒΑΣ
Ο κος Μαγκριώτης είπε πως «είναι αδιανόητο να μην έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, σημειώνοντας ότι είχε ανατεθεί από το 1997. Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, ώστε να προχωρήσουμε και στην ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα».
Θα γίνει επικαιροποίηση της μελέτης ενώ προγραμματίζεται η ένταξη του στο ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 15.000.000 ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό το έργο θα δημοπρατηθεί ή στο τέλος του 2011 ή στις αρχές του 2012..
Το τμήμα που μελετάται από το Υπουργείο έχει μήκος 3,7 χλμ, αποτελεί νέα χάραξη και έχει αφετηρία την Παλαιά Εθνική Οδό Θήβας - Ελευσίνας και τέλος το κόμβο Μιχαηλίδη. Στο τμήμα αυτό εκτός από την οδοποιία προβλέπεται επίσης η κατασκευή τεσσάρων Ισόπεδων Κόμβων και τεσσάρων τεχνικών.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ- ΘΗΒΑ- ΥΛΙΚΗ
Ο κος Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στηνκατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας - Θήβας - Υλίκης που όπως δήλωσε «θα ανακουφίσει το λεκανοπεδιο». Πρόκειται για ένα έργο εκτιμώμενου προϋπολογισμού 450.000,000 ευρώ, με χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου, μήκους 50 χλμ. περίπου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.) ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα.
Το έργο θα κατασκευαστεί με Σύμβαση Παραχώρησης (ιδιωτικά κεφάλαια και χρηματοδοτική συμβολή του Ελληνικού Δημοσίου). Με την κατασκευή αυτού του αυτοκινητόδρομου επιτυγχάνεται η απευθείας σύνδεση της Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Βόρειας Ελλάδας με την Πελοπόννησο παρακάμπτοντας το πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας δημιουργώντας ένα νέο οδικό πέρασμα.
Πηγή: ypodomes.com

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget