Τουλάχιστον 361 Ευφυείς Πολιτισμοί Στον Γαλαξία Μας!

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ πολιτισμοί ευφυών πλασμάτων υπάρχουν και μπορεί μάλιστα να είναι χιλιάδες, ανακοίνωσε ένας επιστήμονας στο Εδιμβούργο. Η ανακάλυψη, τα τελευταία χρόνια, άνω των 330 πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος επαναπροσδιόρισε τον αριθμό των μορφών ζωής που είναι στατιστικά πιθανό να υπάρχουν στο Διάστημα. Οι επιστήμονες υπολογίζουν τώρα ότι υπάρχουν τουλάχιστον 361 ευφυείς πολιτισμοί στον γαλαξία μας, ενώ ο αριθμός τους μπορεί να φθάνει και τις 38.000.

Μολονότι οι ερευνητές ανακοινώνουν συχνά συνολικές εκτιμήσεις για την πιθανότητα να υπάρχει στο σύμπαν ευφυής ζωή πέραν των ανθρώπων, η διαδικασία αυτή βρίθει εικασιών. «Υπολογίζουμε την άγνοιά μας», λέει ο Ντάνκαν Φόργκαν, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου που έκανε τον υπολογισμό, ο οποίος δημοσιεύεται στη Διεθνή Επιθεώρηση Αστροβιολογίας.

Προχώρησε στην προσομοίωση ενός γαλαξία ο οποίος μοιάζει με τον δικό μας και ανέπτυξε ηλιακά συστήματα βάσει όσων γνωρίζουμε σήμερα από τους λεγόμενους εξωπλανήτες που έχουμε ανακαλύψει στη γαλαξιακή γειτονιά μας.

Στη συνέχεια βάσει αυτών των προσομοιώσεων εξωγήινων κόσμων ανέπτυξε διαφορετικά σενάρια.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, είναι δύσκολο να σχηματιστεί ζωή, αλλά εύκολο να αναπτυχθεί: στην περίπτωση αυτή, θα υπήρχαν στον γαλαξία 361 ευφυείς πολιτισμοί. Σύμφωνα με ένα δεύτερο σενάριο, η ζωή σχηματίστηκε εύκολα, αλλά δυσκολεύτηκε να αναπτύξει ευφυΐα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Φοργκαν υπολόγισε ότι θα υπήρχαν 31.513 άλλες μορφές ζωής. Με το τελευταίο σενάριο εξέτασε την πιθανότητα να πέρασε η ζωή από τον έναν πλανήτη στον άλλον μέσω συγκρούσεων αστεροειδών- μια δημοφιλής θεωρία για την προέλευση της ζωής στη Γη. Η προσέγγιση αυτή έδειξε ότι θα υπήρχαν 37.964 ευφυείς πολιτισμοί.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget