Στο απυρόβλητο τα κόμματα, στην ανέχεια οι πολίτες

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στις σχέσεις κυβέρνησης και δανειστών, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ικανοποιεί οποιαδήποτε απαίτηση των ξένων, προκειμένου να διατηρηθεί στην πρωθυπουργία όσο το δυνατόν περισσότερο. Από την πλευρά τους οι δανειστές εμφανίζονται ενθουσιασμένοι και πλήρως ικανοποιημένοι με τον Αλέξη που ένα του ζητάνε και δύο τους δίνει.
Έτσι φτάσαμε στο σημείο ο Τσίπρας να υπογράφει κόψιμο επιδομάτων ευπαθών ομάδων, κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά κλπ.
 Μέσα σε όλα αυτά που υπογράφει πρόθυμα και χωρίς καμία διαπραγμάτευση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι και το άρθρο 399 του πολυνομοσχεδίου. Το εν λόγω άρθρο απαλλάσει από ποινικές ή αστικές ευθύνες στην υπόθεση των 28 ακινήτων του Δημοσίου τους τρεις ξένους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ!! Πρόκειται φυσικά για νόμο αποικιοκρατικού χαρακτήρα που τοποθετεί υπεράνω των νόμων τους εκλεκτούς των δανειστών. Ας σημειωθεί ότι οι τρεις τεχνοκράτες διώκονταν από την ελληνική δικαιοσύνη ώσπου ήρθε η διάταξη για την απαλλαγή τους. Όπως γίνεται αντιληπτό η Ελλάδα έχει χάσει κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας και φυσικά έχει πάψει να ισχύει το άρθρο του Συντάγματος περί ισονομίας. Όπως θα έλεγε και ο Όργουελ, κάποιοι είναι περισσότερο ίσοι από τους άλλους.
 Την ίδια στιγμή φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα περί εξόδου από το μνημόνιο δεν τα πιστεύει ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για αυταπάτη, αλλά για καθαρό ψέμα, καθώς έχει δεσμευτεί απέναντι στους δανειστές και με άλλα μέτρα λιτότητας μέχρι το 2022. Συνολικά 248 δις ευρώ κρατούν Ευρωπαίοι δανειστές, ενώ άλλα 13 δις ευρώ χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ. Η χώρα θα παραμείνει υπό την επιτήρηση των δανειστών μέχρι να αποπληρώσει το χρέος της που θα διαρκέσει μέχρι το 2059…
 Παράλληλα, ενώ κυβέρνηση και δανειστές προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σώσουν τις τράπεζες, οι αρμόδιοι εισαγγελείς ερευνούν υποθέσεις που εμπλέκονται Έλληνες τραπεζίτες και ενδέχεται να ασκήσουν ποινικές διώξεις. Το πόρισμα της ΤτΕ δείχνει τις ευθύνες της Τράπεζας Πειραιώς. Η υπόθεση των stock options δείχνει ευθύνες στην Alpha Bank και φυσικά υπάρχουν τα θαλασσοδάνεια που έδιναν όλες οι τράπεζες στα κόμματα. Αυτή τη στιγμή το 95% των δανείων των κομμάτων είναι μη εξυπηρετούμενα. Και ενώ οι πολίτες με κόκκινα δάνεια αντιμετωπίζουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, τα πολιτικά κόμματα δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση!
 Μέσα σε όλη αυτή τη δίνη έχουμε και την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη να ιδρυθεί δημόσια εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων με μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς της μικρομεσαίας πρώτης κατοικίας και επαναρύθμιση του εργασιακού. Ο κ. Βαρουφάκης βλέπει ότι πλησιάζουν οι εκλογές και ξαφνικά θυμήθηκε τους δανειολήπτες, ενώ ως υπουργός Οικονομικών δεν έκανε απολύτως τίποτα για το θέμα των κόκκινων δανείων.
 Ίσως θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η πρόταση του κ. Βαρουφάκη και να ιδρυθεί μια εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων… όχι των πολιτών, αλλά των κομμάτων! Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η αδικία είναι ξεκάθαρη. Υπεράνω των νόμων τα ξένα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, στο απυρόβλητο τα κόκκινα δάνεια των κομμάτων. Μέχρι πότε ο λαός θα δέχεται τις αδικίες;

danioliptes.gr

θαλασσοδάνεια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget