ΔΑΣ - Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θήβας

Ενόψει της προωθούμενης ψήφισης του νέου χτυπήματος στο απεργιακό δικαίωμα και της ψήφισης μιας σειράς νέων σκληρών αντεργατικών μέτρων από την κυβέρνηση των  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ και της ΔΗ.ΣΥ., αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά η σύμπνοια και ο κοινός βηματισμός του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-εργοδοσίας αλλά και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα  (ΠΑΣΚΕ/ΣΑΕΚΕ-ΔΑΚΕ/ΝΔ-ΑΣΚ/ΣΥΡΙΖΑ), που αποτελούν τον πιο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος.
 Στη συνεδρίση της 11ης Γενάρη, σε στάση «προσοχής», συντονισμένες και ευθυγραμμισμένες στη γραμμή που έδωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έβαλαν ουσιαστικά πλάτη στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων.
 Αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για απεργία με πρόσχημα ότι δεν είναι απόφαση της ΓΣΕΕ. Απέδειξαν με τη στάση τους ότι βρίσκονται σε ρόλο ανοιχτής απεργοσπασίας και διατεταγμένης υπηρεσίας από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.
 Η συνεδρίαση θα μείνει στην ιστορία γιατί το Εργατικό Κέντρο Θήβας μπροστά σε μια τέτοια ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία και με αιχμή το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων, αποφάσισε απλά ένα συλλαλητήριο για την τιμή των όπλων.
 Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτές τις δυνάμεις αν δεν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με αποφασιστικότητα δεν οργανώσουν την πάλη τους για τον κατώτερο μισθό, τις κλαδικές συμβάσεις και τα άλλα δικαιώματά τους.

ΔΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget