Προτάσεις χωρίς ουσία Μητσοτάκη για τα κόκκινα δάνεια

Την  πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα κόκκινα δάνεια παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρίακος Μητσοτάκης μιλώντας στο προσυνέδριο του κόμματος. Η πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία περιλαμβάνει αντικατάσταση  του εξωδικαστικού συμβιβασμού και των ατελείωτων δικαιολογητικών που υποχρεώνονται να συγκεντρώνουν οι επιχειρήσεις, με μια συμφωνία μεταξύ της τράπεζας και του οφειλέτη η οποία θα συμπαρασύρει και όλα τα άλλα τυχόν χρέη τους στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση Μητσοτάκη οι τράπεζες θα υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, το ποσοστό της διαγραφής θα συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
 Η συγκεκριμένη πρόταση μόνο ανάσα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς αφήνει πάλι τις τράπεζες να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους. Επιπρόσθετα, πως μπορεί να χαρακτηριστεί “ανάσα για τα κόκκινα δάνεια” μια πρόταση που δεν θέτει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης οφειλέτη – τράπεζας την εκκαθάριση της οφειλής, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ρύθμιση προς όφελος του δανειολήπτη; Δυστυχώς, στην πρόταση της Ν.Δ. δεν γίνεται καμία αναφορά για τις παρανομίες των τραπεζών. Με άλλα λόγια αν εφαρμόσει τη συγκεκριμένη πρόταση η Νέα Δημοκρατία, όταν και αν γίνει κυβέρνηση, οι τράπεζες θα συνεχίσουν να έπιβάλλουν άκυρους Γενικούς Όρους Συναλλαγών και θα εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνουν μια σειρά παρανομιών στις δανειακές συμβάσεις. Με τέτοιες πρακτικές ο δανειολήπτης μόνο ζημιωμένος θα βγει, ενώ η τράπεζα θα είναι πολλαπλώς κερδισμένη.
 Επιπλέον, μάλλον ο κ. Μητσοτάκης δεν άκουσε καθόλου αυτά που ειπώθηκαν στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων και του υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την παράνομη εισφορά του ν. 128/75. Εκτός και αν δεν επιθυμεί να ερευνηθεί το θέμα για το που πήγαν τα λεφτά της εισφοράς από το 2002 μέχρι το 2015, καθώς το διάστημα 2004 – 2009 και 2012 – 2015 κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα ήταν και ο ίδιος μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά…
 Πλέον, ο κόσμος είναι αρκετά υποψιασμένος και δεν πρόκειται να “τσιμπήσει” όταν ακούει για δήθεν λύσεις ανάσα. Οι δανειολήπτες δεν επιθυμούν διαγραφή των χρεών τους. Το μόνο που θέλουν είναι να πληρώσουν την πραγματική, εκκαθαρισμένη οφειλή, ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Είναι τόσο απλό και παρόλα αυτά η ΝΔ δεν το συμπεριέλαβε στην πρότασή της…

danioliptes.gr

Μητσοτάκης για τα κόκκινα δάνεια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget