Σε απόγνωση οι 250 εργαζόμενοι στην εταιρεία Α. Γ. Πετζετάκις

Η απόγνωση των 250 εργαζομένων στην εταιρεία  Α. Γ. Πετζετάκι είναι απερίγραπτη, αφού τους είχαν υποσχεθεί ο βουλευτής Βοιωτίας κ.Θηβαίος, μετά απο συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Καλαματιανό ότι το θέμα των ενσήμων και της ασφάλισής τους έχει λήξει.
Από το 2010 η εταιρεία έπαψε να λειτουργεί με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να οδηγηθούν στο δρόμο της ανεργίας χωρίς στην ουσία να έχουν χαρτί απόλυσης, χωρίς καταβολή δεδουλευμένων, χωρίς αποζημίωση.
Ακολουθώντας το δικαστικό δρόμο, μετά από πληθώρα αναβολών, κατέληξε τον Δεκέμβριο 2015 να γίνει η πτώχευσή της εταιρείας και να διοριστεί Σύνδικος ώστε επιτέλους οι εργαζόμενοι στις 22 / 2 / 2016 να είναι και επίσημα άνεργοι με απόλυση.
N. Θηβαίος - Δελτίο τύπου 9 Νοεμβρίου 2016 -  ‘’Λύση δόθηκε’’
Μετά από χρόνια ταλαιπωρία των εργαζομένων της επιχείρησης «Πετζετάκις» σχετικά με την τακτοποίηση της κατάστασης των ενσήμων τους, λύση δόθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου ανάμεσα στο Διοικητή του ΙΚΑ κ. Καλαματιανό, το βουλευτή Βοιωτίας κ. Νίκο Θηβαίο, τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Σωματείου εργαζομένων της εταιρείας «Πετζετάκις» και τον δικηγόρο κ. Μουλκιώτη.
Στη συνάντηση ορίστηκε η διαδικασία μεταξύ των δυο πλευρών για την άμεση τακτοποίηση των ενσήμων των εργαζομένων, ώστε να καλυφθούν οι ασφαλιστικές τους εκκρεμότητες μετά την πτώχευση της εταιρίας και να ανοίξει ο δρόμος για την εγγραφή τους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Τρεί μήνες μετά τις υποσχέσεις,οι πρώην εργαζόμενοι στην εταιρεία βρίσκονται σε απόγνωση  και με την οικονομική τους κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη καθώς τα έξοδα τους τρέχουν.
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων ης εταιρείας Α. Γ. Πετζετάκις κ.Σπύρος Αντωνάκης  μας ανέφερε τα εξής:
Μετά από συνάντηση που είχαμε αρχές Νοεμβρίου με τον διοίκητη του ΙΚΑ κύριο Καλαματιανό και τον βουλευτή κύριο Θηβαίο για τα ένσημα των εργαζομένων της Α. Γ. Πετζετάκη και ενώ μας είπαν ότι θα τελειώσει το θέμα θα τελειώσει άμεσα για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να γραφτούν στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας και να έχουν τη βασική ασφάλιση έχουν περάσει τρεις μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε μια κατάσταση αβεβαιότητας. Ο κύριος Θηβαίος μας υποσχέθηκε ότι θα τελείωνε το θέμα μας πριν τις γιορτές και ακόμα τίποτα.


πηγη permissosPress

Α. Γ. Πετζετάκις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget