Καταγγελία του ΚΚΕ για τραυματισμό δύο προσφυγόπουλων στην Ριτσώνα

Σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια των προσφύγων από τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό της Ριτσώνας. Την περασμένη βδομάδα, η αδιαφορία της κυβέρνησης είχε και πάλι θύματα Σύριους πρόσφυγες. Δύο ανήλικα παιδιά 14 και 16 χρονών τραυματίστηκαν από την κατάπτωση τμήματος της στέγης σε κτίριο στον καταυλισμό στη Ριτσώνα.
Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ξημερώματα Τρίτης προς Τετάρτη. Τα δύο ανήλικα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Συρία, αφού κατάφεραν ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς, κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Οι γιατροί που πραγματοποίησαν την εξέταση διέγνωσαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τα δύο παιδιά νοσηλεύτηκαν για τέσσερις μέρες στη χειρουργική κλινική.
Αυτό το γεγονός αναδεικνύει με τον πιο σκληρό τρόπο τις ευθύνες της κυβέρνησης και την ανάγκη υιοθέτησης της θέσης του ΚΚΕ για δημιουργία αποκλειστικά ανοιχτών, δημόσιων και προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, που θα λειτουργούν αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους και του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε αυτά τα κέντρα να παρέχεται οργανωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία, νομική αρωγή και προετοιμασία των εγγράφων που θα επιτρέψουν την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων το επιθυμούν. Όσοι θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα να γίνεται άμεση και εξατομικευμένη εξέταση των αιτημάτων ασύλου.

Τέτοιοι χώροι δεν μπορούν να είναι ελεύθερα οικόπεδα, εκθεσιακά κέντρα, γήπεδα, πρώην στρατόπεδα κ.ά. Πρέπει να είναι ελεύθερα κτήρια του δημοσίου, ξενοδοχεία και άλλα κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται, ασφαλή και κατάλληλα κατασκευασμένα για την αξιοπρεπή φιλοξενία των προσφύγων.

Καταγγελία του ΚΚΕ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget