Ελεύθερες οι αναλήψεις για το "φρέσκο χρήμα"

Οι τελευταίες αλλαγές στα capital controls άνοιξαν πλέον το δρόμο για αναλήψεις χωρίς όριο γι' αυτούς που καταθέτουν «φρέσκο» χρήμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.Τα ποσά που κατατίθενται πλέον στις τράπεζες θεωρούνται «νέο» χρήμα και είναι ελεύθερη η ανάληψη τους για το σύνολο του ποσού της νέα κατάθεσης, ανεξαρτήτως ύψους.

 Η κατάθεση του νέου χρήματος μπορεί να γίνει τόσο από το γκισέ όσο και από το ΑΤΜ, όμως η ανάληψη γίνεται μόνο από τα τραπεζικά γκισέ.
 Δεν χρειάζεται νέος λογαριασμός καθώς τα μηχανογραφικά συστήματα «διαβάζουν» τις συναλλαγές και «βλέπουν» πότε μπήκε το νέο χρήμα και έτσι γίνεται αυτόματος διαχωρισμός.
 Προσοχή όμως, μισθοί και συντάξεις δεν συγκαταλέγονται στις λεγόμενες νέες καταθέσεις και έτσι δεν είναι δυνατό να μπορέσει κάποιος είτε από το γκισέ, είτε από το ΑΤΜ να βγάλει περισσότερα από 420 ευρώ την εβδομάδα ή 840 ευρώ το 15ημερο.
 Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση εάν κάποιος κάνει ανάληψη και αμέσως μετά κατάθεση, το ποσό αυτό θεωρείται νέα κατάθεση και δεν έχει περιορισμό ανάληψης.

αναλήψεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget