Στρωμένο από τη ΝΔ το χαλί για τις πωλήσεις κόκκινων δανείων

Όσο περνάει ο καιρός, ένα – ένα τα κομμάτια του παζλ της σωτηρίας των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια μπαίνουν στη θέση τους και συμπληρώνεται η μεγαλύτερη εικόνα. Μια εικόνα ζοφερή και άγρια, που έχει σα στόχο την πιο εύκολη και γρήγορη απαλλαγή των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια, για να μπορέσουν, δήθεν, να διασωθούν και να χρηματοδοτήσουν και πάλι τη πραγματική οικονομία.
 Όμως τα κομμάτια του παζλ, δηλαδή οι ρυθμίσεις που έρχονται η μία μετά την άλλη, δείχνουν πεντακάθαρα πλέον, ότι όλες αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ξεκομμένες από τις προηγούμενες, αλλά αποτελούν συνέχεια, αν όχι συμπλήρωμα στις προηγούμενες, και αποσκοπούν στην όλο και εύκολη αρπαγή της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών από τις τράπεζες. Πρόκειται για μια κατάσταση που προετοιμαζόταν από καιρό με βάση καλοσχεδιασμένες αποφάσεις και ενέργειες, τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της παρούσας. Στο στόχαστρο βέβαια ήταν πάντα ο δανειολήπτης που δεν μπορεί πλέον να κάνει δύο πράγματα ταυτόχρονα. Και να επιβιώνει πληρώνοντας όλο και περισσότερους φόρους, αλλά και να εξυπηρετεί το δάνειό του για να σώσει το σπίτι του από τα νύχια των τραπεζών και των distress funds.
 Έτσι, όλες οι αποφάσεις για τη δήθεν προστασία της κύριας κατοικίας, όσες προστατεύτηκαν τουλάχιστον για μικρό χρονικό διάστημα, τελειώνουν από 1.1.2018. Εκείνη η Πρωτοχρονιά θα σβήσει κάθε ελπίδα για τους δανειολήπτες που παλεύουν να σώσουν τα σπίτια τους. Θα σημάνει το τέλος οποιασδήποτε ελπίδας φέρνει συνήθως μαζί της η Πρωτοχρονιά.
 Ήδη και ο πολύ γνωστό σε όλους «Τειρεσίας», το σύστημα για τους κακοπληρωτές δανειολήπτες, μπήκε κι αυτό στις παρατάξεις των άλλων αρπακτικών. Και μόνο το γεγονός ότι η ηγεσία του «Τειρεσία», γνωστοί νομικοί όλοι τους, συνέστησαν δικηγορική εταιρεία που σκοπό θα έχει να κυνηγάει τους δανειολήπτες, να τους ενοχλεί και να τους εκβιάζει για να πληρώσουν τα δάνειά τους – λες και μπορούν αλλά δεν το κάνουν – είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το πλαίσιο για να λειτουργήσουν στην Ελλάδα τα αρπακτικά της κύριας κατοικίας, στήνεται από καιρό.
 Γι αυτό και η Νέα Δημοκρατία προωθούσε μια «πολύ σημαντική» ρύθμιση για τους δανειολήπτες, που ίσχυε σε άλλες χώρες. Η ρύθμιση αυτή ξεκίνησε να εφαρμόζεται σε Πορτογαλία, Μάλτα και Κύπρο. Οι χώρες αυτές, έδιναν – λέει – κίνητρα σε συνταξιούχου από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ προκειμένου να αγοράσουν κατοικίες, αλλά και να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι στις χώρες αυτές. Και τότε προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μένει πίσω από τις άλλες χώρες σε τέτοια δήθεν προοδευτικά προγράμματα και ότι δεν θα πρέπει να μένει απαθής στις εξελίξεις.
 Από παλιά λοιπόν η ΝΔ άνοιγε το δρόμο, σε όσους θέλουν και μπορούν, συνταξιούχοι από άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ, να έρθουν στην Ελλάδα και να αγοράσουν τα σπίτια που οι τράπεζες, και τα κοράκια των distress funds, αλλά και τα εγχώρια, των δικηγορικών εταιρειών, θα αρπάζουν σε χαμηλότατη τιμή από τους Έλληνες δανειολήπτες.
 Και κάπως έτσι, οι τράπεζες θα διασωθούν, θα χρηματοδοτήσουν και πάλι την πραγματική οικονομία και θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη… Στη πλάτη των ανήμπορων δανειοληπτών που θα χάσουν τα σπίτια τους και θα πεταχτούν στο δρόμο.

πωλήσεις κόκκινων δανείων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget