Θα «νοικοκυρέψει» και τα θαλασσοδάνεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Άρχισε το νοικοκύρεμα του κόμματός του ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Και το ανακοινώνει σήμερα με περισσή περηφάνια στη προσωπική του σελίδα στο Facebook. «Σήμερα υπογράψαμε και η ΝΔ σύντομα θα μετακομίσει σε νέο κτίριο!
Είναι το πρώτο βήμα για την οικονομική εξυγίανση και τη μείωση λειτουργικών δαπανών που οφείλουμε να κάνουμε», έγραψε ο νέος πρόεδρος του κόμματος. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο νέο κτίριο, η ΝΔ θα πληρώνει ενοίκιο μόλις 9.000 ευρώ το μήνα, ενώ στο προηγούμενο το νοίκι έφτανε τις 98.000 ευρώ το μήνα.
 Άντε και καλή αρχή, θα μπορούσε να πει κανείς. Το θέμα όμως είναι αν αυτή η εκστρατεία του Κ.Μητσοτάκη για το νοικοκύρεμα των οικονομικών και των χρεών του κόμματός του, θα φτάσει ως εκεί που πρέπει. Γιατί, στο προηγούμενο κτίριο είχε απλήρωτα ενοίκια μηνών που τα χρωστούσε και τα εξώδικα κατέφταναν το ένα μετά το άλλο, ενώ και οι υπάλληλοι του κόμματος παρέμεναν απλήρωτοι.
 Ούτε λόγος βέβαια για τα θαλασσοδάνεια των 200 εκ. ευρώ που χρωστάει η ΝΔ, πέρα από το ΠΑΣΟΚ, στις τράπεζες, τα οποία είχαν πάρει δίνοντας εγγύηση αέρα κοπανιστό, δηλαδή την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων με βάσει τα ποσοστά, όχι που πήραν, αλλά που φιλοδοξούσαν να πάρουν στις εκλογές, και παραμένουν δανεικά κι αγύριστα. Ούτε λόγος για τα θαλασσοδάνεια των ημέτερων ΜΚΟ των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων. Και φυσικά ούτε λόγο για το νόμο που πέρασε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την αμέριστη βοήθεια του νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και νέου καλού φίλο του πρωθυπουργού, Γιάννη Στουρνάρα. Έναν νόμο έκτρωμα που δίνει άφεση αμαρτιών τόσο στα τραπεζικά στελέχη, όσο και στα στελέχη των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τις ευθύνες από την υπογραφή αυτών των δανειακών συμβάσεων που δημιούργησαν τη μεγάλη μαύρη τρύπα στα ταμεία των τραπεζών.
 Θα κυνηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλα αυτά τα στελέχη του κόμματός του, όλους αυτούς τους υπεύθυνους για τις μαύρες τρύπες στις τράπεζες; Θα επιστρέψει ο Κ.Μητσοτάκης τα δανεικά κι αγύριστα εκατομμύρια ευρώ της ΝΔ από τα θαλασσοδάνεια; Θα ζητήσει δικαστική έρευνα και άρση με αναδρομική ισχύ του νόμου – άσυλου για τους τραπεζίτες και τα στελέχη της ΝΔ ώστε να διωχθούν ποινικά; Θα δώσει την δυνατότητα στους Έλληνες δανειολήπτες, πολλοί από τους οποίους τον έστειλαν όχι μόνο στη Βουλή, αλλά και στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, να σώσουν τα σπίτια τους από τις λαίμαργες τράπεζες και τους γύπες των distress funds; Θα ζητήσει δικαστική έρευνα για τον τρόπο που δόθηκαν τα θαλασσοδάνεια στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στις ΜΚΟ των συνεργατών και των φίλων τους;
 Αν το κάνει αυτό, τότε θα μπορεί να βγαίνει και να μιλάει για νοικοκύρεμα της ΝΔ και ίσως βρεθούν κι άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Αλλιώς, καλύτερα να προσέχει τι λέει και τι δηλώνει, γιατί όπως του έδωσαν τη ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες και οι Έλληνες δανειολήπτες, έτσι μπορούν να την πάρουν πίσω και να του γυρίσουν τη πλάτη. Τώρα είναι η στιγμή να αποδείξει ο Κ.Μητσοτάκης τι σημαίνει το νοικοκύρεμα της ΝΔ που ξεκίνησε και διαφήμισε ο ίδιος. Ο κόσμος, καλώς ή κακώς, είναι αναγκασμένος να τον περιμένει να δει τι δείγματα γραφής θα παρουσιάσει. Αλλά, αργά ή γρήγορα, θα του δώσει την απάντησή του.


danioliptes.gr

Θήβα.απόψεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget