ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

- Toυ Θανάση Τσάκωνα -
Η 5 Ιούλη ήταν μέρα γιορτής για τη δημοκρατία και το ελληνικό λαό. Έδειξε με τη ψήφο του ότι ήρθε η ώρα της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας. Έδωσε μάθημα δημοκρατίας σε όλη τη Ευρώπη πιστός στις αρχές του μη ξεχνώντας την ιστορία.Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά το ’40 έδωσε ξανά ένα ΟΧΙ σε μια γερμανοκρατούμενη ευρωπαϊκή ένωση.

 Απέδειξε ότι δεν φοβήθηκε στο κούνημα των δακτύλων, δεν ενέδωσε σε πιέσεις, δεν υπέκυψε σε ψεύτικα διλλήματα και εκβιασμούς απ’ όπου και αν προήλθαν .
 Κατάλαβε και απέδειξε με τη απόφασή του ότι οι πολιτικές της λιτότητας δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο σε ανεργία, φτώχια, αυτοκτονίες. Με το τρανό ΟΧΙ έδωσε απάντηση στις δουλοπρεπείς κυβερνήσεις των ΓΑΠ , ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΣΑΜΑΡΑ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στις παραφυάδες και τα εγχώρια πιόνια τους ότι δεν υποδουλώνεται. Έδωσε το μήνυμα της αντίστασης απέναντι στους τραπεζίτες και τους ολιγάρχες των αριθμών, σε όλη τη Ευρώπη και ιδιαίτερα στους λαούς της νότιας Ευρώπης που υποφέρουν από τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές , ότι οι λαοί θέλουν την αυτοδιάθεσή τους.
 Δεν φοβήθηκε, δεν υπέκυψε, έδωσε τη μάχη για μια ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΧΩΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ , ΛΙΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ .
 Από σήμερα ξεκινάει μια νέα μάχη με τους σκληροτράχηλους ανθέλληνες ΜΕΡΚΕΛ, ΣΟΙΜΠΛΕ, ΓΕΡΟΥΝ κλπ και τους ντόπιους εκφραστές τους για μια Ευρώπη των λαών, της ισονομίας, της δημοκρατίας.
 Η ελληνική κυβέρνηση ωφέλει να μην ξεχάσει τη χθεσινή μέρα, να μην υποκύψει όπως άλλωστε έκανε μέχρι τώρα, στους νέους εκβιασμούς. Να έχει ως πυξίδα το χθεσινό μήνυμα για μια Ελλάδα δίχως παλιά και νέα μνημόνια., ελεύθερη και δημοκρατική. Ο λαός πλέον δεν θα δεχθεί πισωγυρίσματα.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget