ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ‏ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥ «Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.»

Συνάδελφοι, οι τελευταίες εξελίξεις στον όμιλο «Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.» αποτελούν μια αρνητική εξέλιξη για το σύνολο των εργαζομένων. Η εργοδοσία αποφάσισε να κλείσει το τμήμα του πλαστικού τσερκιού μεταφέροντάς το στην Πολωνία  με ό,τι αυτό συνεπάγεται (απολύσεις) ενώ παράλληλα προωθεί και άλλες απολύσεις μέσω προγράμματος «εθελουσίας εξόδου» για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Επικαλείται μάλιστα την οικονομική κρίση για να διακιολογήσει αυτή της τη στάση.
 Για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι καλούνται να υποστούν τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, για την οποία δεν ευθύνονται. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο όμιλος «ΜΑΪΛΛΗΣ» αποκόμισε τεράστια κέρδη στις πλάτες των εργαζομένων, γιγαντώθηκε από τον κλεμμένο ιδρώτα σας και κατέστη ένας μεγάλος πολυεθνικός όμιλος.
 Τώρα, εξαγοράστηκε από την πολυεθνική «H.I.G. CAPITAL» και προχωράει σε αναδιάρθρωση της παραγωγής όπως σχεδόν πάντα γίνεται μετά από τέτοιου είδους εξαγορές. Ο νέος κολοσσός που δημιουργείται οργανώνει την παραγωγή του και σχεδιάζει «τι κρατάω και τι αφήνω».
 ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Ή ΟΧΙ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ, ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΛΠ.
 ΟΧΙ, Ο ΟΜΙΛΟΣ «ΜΑΪΛΛΗΣ» ΔΕΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕ! Η αλήθεια είναι ότι δεν έβγαζε όσα προσδοκούσε, όσα θα μπορούσε. Για αυτό το λόγο προσανατολίζεται ταυτόχρονα σε άλλες δραστηριότητες: Για παράδειγμα, έχει δρομολογήσει τα σχέδιά του για δημιουργία μονάδας κατασκευής μηχανών συσκευασίας στην αχανή ασιατική αγορά, δημιουργία βιομηχανικού πάρκου στην Σαγκάη και συμφωνίας με κατασκευαστική εταιρεία ναυτιλιακού μηχανολογικού εξοπλισμού!!! Όλα τα παραπάνω τα καταφέρνει με τον ιδρώτα και τη δουλειά των εργαζομένων από το 1968 έως σήμερα!
 Κανένας δεν πρέπει να πει «δεν είναι δικό μου πρόβλημα αυτό», «αφορά το τμήμα του πλαστικού τσερκιού» κλπ. Η φωτιά που ανάβει αυτή η εξέλιξη δε θα αφήσει κανέναν άκαυτο.
 Κανένας δεν πρέπει να «τσιμπήσει» στις απολύσεις μέσω «εθελουσίας εξόδου», γιατί έτσι αδυνατίζει το αγωνιστικό μέτωπο και υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων εργαζομένων, των παιδιών σας.
 Συσπειρωθείτε γύρω από το Συνδικάτο για να μπορέσουμε από κοινού να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας. Μόνο η ενότητα και αποφασιστικότητα των εργαζομένων, η ταξική αλληλεγγύη όλου του κλάδου μπορεί να βάλει φρένο στις ορέξεις των βιομηχάνων.
 Να παλέψουμε για να μην γίνει καμία απόλυση. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας ανεξαιρέτως τμήματος ή μονάδας. Όλοι οι συνάδελφοι σαν μια γροθιά να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη σταθερή εργασία με δικαιώματα!
 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ
 ΘΗΒΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 7:30 μ.μ. - ΧΑΛΚΙΔΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 7:30 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget