Στα κάγκελα οι μηχανικοί με τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ



Λίστα με χρέη προς το ΕΤΑΑ, υπολογισμένα βάσει των αυξήσεων που προβλέπονται από το 2011, αμφισβητούνται όμως από τους μηχανικούς, κατέθεσε στις εφορίες ο πρόεδρος του ταμείου. Έντονη η αντίδραση των ασφαλισμένων. Το ΤΕΕ κάνει λόγο για παράνομες αυξήσεις και ζητά την παραίτηση Σελλιανάκη.
Με δυναμικές κινητοποιήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απειλούν οι μηχανικοί, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του ασφαλιστικού τους ταμείου ΕΤΑΑ να αποστείλει στις εφορίες στοιχεία για οφειλές, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία συμψηφισμού με επιστροφές φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ.
 Με μια σκληρή ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος κάνει λόγο για "εισπρακτικό πραξικόπημα, μαζικής οικονομικής εξόντωσης των διπλωματούχων μηχανικών" καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκη.
 Η εισήγηση του προέδρου του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζη προς το ΤΕΕ, τους Επιστημονικούς Φορείς και τους Συλλόγους των μηχανικών είναι να προχωρήσουν άμεσα, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, σε κινητοποιήσεις.
 Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των μηχανικών, η διοίκηση του ΕΤΑΑ, παρά τις αντίθετες αποφάσεις που έχει λάβει η διοικούσα επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ, παρέδωσε μέσω του τμήματος μηχανογράφησης του ταμείου και της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, στις οικονομικές εφορίες, λίστα ασφαλιστικών οφειλών προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία συμψηφισμού οφειλών με επιστροφές φόρων. Βάσει των καταγγελιών, η λίστα αυτή είναι αναξιόπιστη και παραπλανητική και οδηγεί σε "γιγαντιαία και μαζική εξοντωτική εισπρακτική επιχείρηση σε βάρος των μηχανικών".
 Στη "λίστα Σελλιανάκη" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΤΕΕ, στην ανακοίνωσή του, έχουν υπολογιστεί απλήρωτες εισφορές από το 2011 και μετά, υπολογισμένες βάσει του νόμου 3986 του 2011, με αναδρομικές προσαυξήσεις και τόκους υπερημερίας. Να σημειωθεί ότι οι μηχανικοί έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του συγκεκριμένου νόμου και με αποφάσεις τους στη διοικούσα επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ δεν καταβάλλουν τις αυξημένες εισφορές. Για το λόγο αυτό άλλωστε, δεν συμμετείχαν και στις ρυθμίσεις χρεών προς το ΕΤΑΑ, καθώς αμφισβητούν το ύψος της οφειλής και αναμένουν την απόφαση του ΣτΕ.
 Μετά και την τελευταία εξέλιξη, το ΤΕΕ ζητεί αφενός να απομακρυνθεί αμέσως ο κ Σελλιανάκης από τη θέση του, καθώς έχει ανακηρυχθεί από το ΤΕΕ και το σύνολο των επιστημονικών φορέων «ανεπιθύμητο πρόσωπο», αφετέρου να ανακληθούν οι παράνομες αποφάσεις του.
 Οριστικές αποφάσεις για τις απεργιακές κινητοποιήσεις θα ληφθούν κατά την σύγκληση στην Αθήνα από Παρασκευή έως Κυριακή της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, με κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό των μηχανικών.
 Οι μηχανικοί προσανατολίζονται σε απεργίες μέσα στα Χριστούγεννα, ενώ σχεδιάζουν δυναμική κατάληψη του ΕΤΑΑ, μέχρι την απομάκρυνση του κ Σελλιανάκη, την ανάκληση των παράνομων αποφάσεων του και την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών και της νομιμότητας.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget