ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ


 Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες κατοίκους, εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, καταστηματάρχες, αγρότες, νέους και συνταξιούχους της περιοχής μας που συμμετείχαν στο χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο έξω από τα Δικαστήρια της Θήβας και στη συνέχεια στην Εθνική Οδό, όπου σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέκλεισαν συμβολικά το ρεύμα πορείας προς Αθήνα.

 Χθες πραγματοποιήθηκε μία ιστορικών διαστάσεων συγκέντρωση (της τάξης των 2.000 ανθρώπων), η μεγαλύτερη των τελευταίων 15 ετών για τη Θήβα. Είναι σίγουρο ότι εάν αυτή δεν μεταφερόταν άμεσα στην Εθνική, θα ξεπερνούσε τις 3.000 άτομα.

 Όλοι και όλες εμείς στείλαμε ένα πρώτο αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση: Να μη διανοηθεί να καταθέσει το σχέδιό της για συγχώνευση – κατάργηση του Πρωτοδικείου της Θήβας.

 Το δικαίωμα να έχουμε ακώλυτη πρόσβαση στην δικαιοσύνη, καθώς και στις στοιχειώδεις υπηρεσίες στην πόλη μας είναι αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο.

 Όπως ανακοινώθηκε προς κάθε κατεύθυνση, χθες στάλθηκε το πρώτο μήνυμα. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να μην προβούμε σε νέες, πιο μαζικές και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

 Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους φορείς που συνετέλεσαν στην εύρυθμη και αποτελεσματική διοργάνωση, όπως και στη μεταφορά των συγκεντρωμένων.

 Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να διοργανώσει συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά και εθνικά ΜΜΕ την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 14:00 στη Βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου στα Δικαστήρια της Θήβας.

 Εν αναμονή των Γενικών Συνελεύσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας και του Συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων τη Δευτέρα 5/2, όπως κι ενδεχόμενων εξελίξεων, η Συντονιστική Επιτροπή θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση για τις επόμενες δράσεις.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget