21η Νοεμβρίου : Hμέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων


Σήμερα 21 Νοεμβρίου 2023 η ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου και εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών ιερουργούντων των σεβασμιότατων πατέρων κ.Νικόδημου Κάστιζα και κ.Εφραίμ Χριστοφοράκη.

 Μετά το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τη Λοχαγό του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας κ. Ειρήνη Δαλακούρα, κατά τον οποίο έγινε αναφορά στο ιστορικό παρελθόν των Ελλήνων Πολεμιστών υπό της σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 Στη συνέχεια ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Θηβαίων και την παρουσία αγήματος του Στρατού και Αξιωματικών. Ακολούθησε η  κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γεώργιο Αναστασίου, τον Εκπρόσωπο της Περιφέρειας κ. Σπύρο Νικολάου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς κ. Πέτρο Φωτιάδη καθώς και τον Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Ειδικών Δυνάμεων –  Σωμάτων Ασφαλείας και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας κ. Δημήτρη Μπατσιούλα.

 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και δέους και λίγο πριν τη λήξη της τελετής τηρήθηκε από όλους η καθιερωμένη μονόλεπτη σιγή εις ένδειξη τιμής προς τους πεσόντες.

 Ευχόμαστε σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες των ενόπλων δυνάμεων ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και αγωνιστικά και τους ευχαριστούμε για την καθημερινή προσφορά τους στην πατρίδα μας.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget