Χωριστή ανακύκλωση στο 2ο Λύκειο Θήβας υπό την αιγίδα του ΦΟΔΣΑ και του Δήμου Θηβαίων - video


 Σήμερα Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 επισκέφθηκαν το 2ο Λύκειο Θήβας ο Δήμαρχος Θηβαίων και αντιπρόεδρος ΦΟΔΣΑ, κ.Γιώργος Αναστασίου μαζί με τον Γενικό Διευθυντή  ΦΟΔΣΑ κ. Χαράλαμπο Τσοκανή και τον Προϊστάμενο Τεχνικών Έργων κ.Ηλία Γεωργίου σε μια συνάντηση για την ανάδειξη του περιβαλλοντικού ζητήματος της ανακύκλωσης μέσα στο σχολείο.

 Οι καθηγητές μας καλοδέχθηκαν και δήλωσαν πρόθυμοι να εμφυσήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες την ευσυνειδησία και την περιβαλλοντική φροντίδα μέσω της ανακύκλωσης. Στον αύλειο χώρο του σχολείου έχουν ήδη τοποθετηθεί οι κίτρινοι και οι κόκκινοι κάδοι προκειμένου να συντελεστεί η χωριστή διαλογή των απορριμμάτων με τους κίτρινους κάδους να δέχονται χαρτί και χαρτόνι ενώ οι κόκκινοι πλαστικό και μέταλλο, ανακυκλώσιμα απορρίμματα την αποκομιδή των οποίων αναλαμβάνει ο Δήμος Θηβαίων.

 Η ανακύκλωση πρέπει να αποτελεί έναν σημαντικό τομέα της καθημερινότητας γιατί προσφέρει μέσω την επαναχρησιμοποίησης και της ανάκτησης υλικών, πολύτιμους πόρους.

 Το βλέμμα όλων μας πρέπει να είναι στραμμένο στο μέλλον και το μέλλον δεν μπορεί να υφίσταται χωρίς την οξυμένη περιβαλλοντική μας συνείδηση. Ως εκ τούτου – και στο πλαίσιο των επιταγών της αντίστοιχης Νομοθεσίας – εφαρμόζουμε την χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών και στις σχολικές μονάδες, με απώτερο στόχο η εκπαίδευση των μαθητών πάνω στη συγκεκριμένη πρακτική να γίνει τρόπος ζωής και συνειδητή πράξη.

 Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γιώργο Αναστασίου η νέα υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας η οποία έχει ξεκινήσει ήδη την λειτουργία της, συλλέγει τα απορρίμματα από τους μπλε και πράσινους κάδους και άμεσα θα ξεκινήσει την αποκομιδή των καφέ κάδων για τα οργανικά απορρίμματα τα οποία θα περνούν από επεξεργασία για την παραγωγή κομπόστ που θα διανέμεται δωρεάν στους πολίτες αλλά και στους αγρότες του Δήμου μας. Ο ίδιος πρόσθεσε επιπλέον, ότι αλλάζουμε σελίδα και βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή με περισσότερα εργαλεία αλλά και προκλήσεις και θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget