Σταμάτης Χαλβατζής : Γιατί συνεχίζεται το “σκληρό” lockdown στη Βοιωτία ;

 Η ανακοίνωση παράτασης των επιπρόσθετων μέτρων στο νομό Βοιωτίας έως την 1η Φεβρουαρίου, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από θεσμικούς παράγοντες και απλούς πολίτες, αφού οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και στην κοινωνική ισορροπία, δημιουργούν έντονο προβληματισμό σε όλους μας.

 Αναφορές για μεροληπτική συμπεριφορά και τιμωριτική διάθεση των υπευθύνων της πολιτικής προστασίας εις βάρος του νομού μας, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εις ότι αφορά στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, δεν δικαιολογούν λήψη επιπρόσθετων μέτρων, αντικειμενικά δεν μπορεί να ευσταθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση κάποιος θα έπρεπε να μας εξηγήσει τους πραγματικούς λόγους αυτής της απόφασης.

 Ανιχνεύοντας προηγούμενες δηλώσεις και αναφορές στα επιδημιολογικά δεδομένα του νομού, θα μπορούσαμε να σταθούμε :

 · Στην μετακίνηση σε καθημερινή βάση εκατοντάδων εργαζομένων από όμορους νομούς, που απασχολούνται στις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής μας, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης.

 · Στην λειτουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων, με ελλιπή μέτρα υποδομών υγιεινής και προστασίας.

 · Στην υποστελέχωση και στην έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού και άλλων απαραίτητων υποδομών στα Νοσοκομεία Θήβας και Λειβαδιάς.

 Είναι δε γνωστό ότι οι δομές φιλοξενίας από προσωρινές έγιναν μόνιμες, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή αντίδραση των τοπικών αρχών, ενώ οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία και ειδικότερα της Θήβας αποτελεί μια μόνιμη κατάσταση.

 Εάν λοιπόν κάπου πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, αυτές έχουν να κάνουν με την ολιγωρία και τον εφησυχασμό των υπευθύνων της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού διαχρονικά, απέναντι σε αποφάσεις των κυβερνήσεων που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής όλων μας, σε καθημερινή βάση.

 Ακόμη και σήμερα που οι δομές υγείας του νομού καλούνται επιπρόσθετα να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, πέρα από την πάγια κατάσταση που έχει να κάνει με την γενικότερη υγεία των κατοίκων, την λειτουργία της Βιομηχανικής ζώνης, των δομών φιλοξενίας, των γυναικείων φυλακών, του στρατοπέδου της περιοχής καθώς και εκτάκτων περιπτώσεων ατυχημάτων στην Εθνική οδό, οι υπεύθυνοι της Κυβέρνησης σφυρίζουν αδιάφορα στις κραυγές αγωνίας όλων μας για τις σοβαρές ελλείψεις στα Νοσοκομεία του νομού.

 Αυτά είναι κυρίως που πρέπει να μας απασχολήσουν διότι θα παραμείνουν και θα μας ταλαιπωρούν και μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων.

 Άμεση ανάγκη είναι να σταθούμε δίπλα στις πληττόμενες κοινωνικές ομάδες από την συνέχιση των μέτρων, ενισχύοντας την τοπική αγορά και διεκδικώντας μαζί τους μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας.

 Σταμάτης Χαλβατζής,

 Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας

lockdown στη Βοιωτία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget