Δήμος Χαλκιδέων : Έκτακτη σύσκεψη για λήψη μέτρων, λόγω της αυξητικής τάσης του επιδημιολογικού φορτίου

 Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, σήμερα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα, με αφορμή την αυξητική τάση του επιδημιολογικού φορτίου στον Δήμο Χαλκιδέων.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης της κατάστασης και αποφασίστηκε η από κοινού λήψη μέτρων προς αποφυγή μεγαλύτερης αύξησης των κρουσμάτων και των συνεπειών αυτής.

Ειδικότερα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς, σχεδιάστηκαν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), ξεκινώντας από αύριο Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Χαλκιδέων, θα πραγματοποιήσουν  το πρωί, από ώρα 10:30 έως και ώρα 13:30 rapid tests, στις αρχές της οδού Αβάντων (πίσω από Δικαστικό Μέγαρο). Παράλληλα οι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων, θα πραγματοποιήσουν rapid tests, σε όσους πολίτες επιθυμούν μέσα από τα οχήματά τους, με τη διαδικασία της δράσης “Drive through Testing”, από ώρα 09:00 έως και ώρα 13:00, στο Λιμάνι της Νέας Αρτάκης.

Επιπλέον εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός και η ανάγκη συνεχούς παρουσίας της Αστυνομικής και Λιμενικής Αρχής, με εντατικοποίηση των ελέγχων, προκειμένου να συνεχίσουν οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να διατηρηθεί ο Δήμος Χαλκιδέων στο καλό επίπεδο, που μέχρι στιγμής βρισκόταν.

Τέλος, από σήμερα το βράδυ ξεκινάει ο νέος κύκλος απολυμάνσεων από τα συνεργεία του Δήμου στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας και στη συνέχεια σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Ευβοίας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας, Αντιπλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αναστάσιος Μπαμπαράκος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  κ. Ανδρέας Τοουλιάς, η Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων κ. Σοφία Χονδρογιάννη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαλκιδέων και υπεύθυνος Covid-19 κ. Γιάννης Πανταζής.

 Έκκληση της Δημάρχου Χαλκιδέων για αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, ο Δήμος Χαλκιδέων είναι ανάμεσα στους Δήμους όπου το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει μικρές μεν, αλλά σημαντικές αυξητικές τάσεις. Για τους παραπάνω λόγους, η Δήμαρχος Χαλκιδέων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Μέχρι στιγμής τα κρούσματα στον Δήμο μας ήταν χαμηλά και δεν προκαλούσαν ανησυχία. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες αυξητικές τάσεις, εφιστούμε την προσοχή και κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού.

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προσπαθούμε καθημερινά και τα έχουμε καταφέρει. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση, προκειμένου να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, τους δικούς μας ανθρώπους και τη δημόσια υγεία.

Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να κυκλοφορούμε μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο, να παραμείνουμε πιστοί στα υγειονομικά πρωτόκολλα, να τηρούμε τις αποστάσεις και να αποφεύγουμε τους συνωστισμούς, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού και οδηγηθούμε σε αυστηρότερα μέτρα.”

Δήμος Χαλκιδέων

Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget