καταλήψεις σε σχολεία της Θήβας - Ποια τα αιτήματα των μαθητών (video)

 
Σχολεία της Θήβας βρίσκονται σε κατάληψη με τα αιτήματα των μαθητών να αφορούν στον αριθμό των ατόμων που μπαίνουν στα σχολικά λεωφορεία, στις αίθουσες, στα διαλλείματα αλλά κυρίως τη χρήση μάσκας στην διάρκεια των μαθημάτων τους.

Δεκάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη , προβάλλοντας σειρά αιτημάτων.

 Το υπουργείο Παιδείας   και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,δεν δίνουν  συγκεκριμένο αριθμό κατειλημμένων σχολείων.

 Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών που κάθε χρόνο έδινε μια εικόνα των μαθητικών καταλήψεων , φέτος “απέχει” από αυτή την ενημέρωση.

Ο χορός των καταλήψεων συνεχίζεται και στην πόλη της Λαμίας. Πάνω από 100 σχολεία πανελλαδικά είναι κλειστά λόγω καταλήψεων και το τελευταίο το οποίο προστέθηκε στην περιοχή είναι το 6ο Γενικό λύκειο Λαμίας.

 Όπως τονίζουν οι μαθητές που έβαλαν λουκέτο στην είσοδο του σχολείου τους: “ δεν μπορούμε να συνωστιζόμαστε 25 μαθητές μέσα σε ένα τμήμα είμαστε σαν τις σαρδέλες. Θέλουμε να τηρηθεί ότι λέει το υπουργείο.”

 Στην Φθιώτιδα σήμερα υπό κατάληψη είναι το 6ο ΓΕΛ Λαμίας, το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, το Γυμνάσιο – Λύκειο Στυλίδας, το ΓΕΛ Κ. Τιθορέας και το Γυμνάσιο – Λύκειο Μαρτίνου.

 Τα περισσότερα κατειλημμένα σχολεία βρίσκονται στην Κρήτη, Αττική Θεσσαλονίκη,   Αχαΐα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και   Καβάλα. Για 200 σχολεία που τελούν υπό κατάληψη με βάση τον χθεσινό απολογισμό έκανε λόγο η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Σε σχέση με τα αιτήματα, υποστήριξε ότι «αυτό που συμβαίνει μέσα στις σχολικές μονάδες υπό κατάληψη έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με αιτήματα που έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα και κάποια που έχουν τοπικά χαρακτηριστικά. Αυτό που έχει δοθεί ως κατεύθυνση σε διευθυντές σχολείων και διευθυντές εκπαίδευσης είναι να εξηγήσουν στα παιδιά τις νέες συνθήκες και γιατί έχουν επιβληθεί αυτά τα μέτρα».

Όσον αφορά την εικόνα με τους αναπληρωτές η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι «στις 25 Αυγούστου διορίστηκαν πάνω από 24.900 αναπληρωτές και την Παρασκευή άλλοι 7368. Χθες βγήκε πρόσκληση για ολιγόμηνες κατ' ελάχιστον τριμηνιαίες συμβάσεις για αναπλήρωση εκπαιδευτικών που είναι σε άδεια γιατί ανήκουν σε ευπαθεις ομάδες».

Αυτή η διαδικασία, διευκρίνισε, «θα τρέξει την επόμενη εβδομάδα» και «το κονδύλι θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ».

Η υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε, τέλος, ότι από το υπουργείο εστάλη επιστολή σε γονείς για ανάκτηση κωδικών στην τηλεκπαίδευση μόνο «ώστε να είμαστε έτοιμοι». Έδωσε, μάλιστα, το παράδειγμα της Πέλλας στην οποία «τα παιδιά δεν έχουν πάει στο σχολείο ακόμα αλλά εμείς έπρεπε να είμαστε έτοιμοι».

καταλήψεις σχολεία Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget