Κίνηση Πολιτών Θίσβης : ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά στη Θίσβη

Στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης, βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μία ασύλληπτου μεγέθους καταστροφή της ελληνικής φύσης από άκρου σε άκρο από την επέλαση των ανεμογεννητριών και των μεγαφωτοβολταϊκών πάρκων σε δημόσιες εκτάσεις. Χωρίς την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και με αδιαφανείς διαδικασίες έχουν ήδη δρομολογηθεί αμέτρητες νέες επεμβάσεις που θα καταστρέψουν ολοσχερώς το περιβάλλον της χώρας μας.
Στην Θίσβη, αφού γεμίσαμε όλες τις βουνοκορφές της κοινότητας μας με  ανεμογεννήτριες, κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς καμμία ενημέρωση των πολιτών της Θίσβης (σε αντίθεση με ότι γίνεται σε άλλους δήμους και κοινότητες), τώρα ήρθε η σειρά εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων σε όλο το παραλιακό μέτωπο που βρέχει την κοινότητα μας.
 Στην παρακάτω φωτογραφία, απόσπασμα από τον χάρτη της ΡΑΕ (Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας), φαίνεται το παραλιακό μέτωπο της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης (μέσα στον κύκλο)  και διακρίνονται :
α). Με ΜΠΛΕ χρώμα οι περιοχές που είναι για αδειοδοτημένες για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων.
β). Με ΚΟΚΚΙΝΟ χρώμα οι περιοχές που είναι υπό αδειοδότηση για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων.
γ). Με ΚΙΤΡΙΝΟ χρώμα οι περιοχές που είναι υπό αδειοδότηση για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
Εάν υλοποιηθούν οι παραπάνω εγκαταστάσεις, όλες οι δασικές εκτάσεις που καλύπτουν το παραλιακό μέτωπο της τοπικής κοινότητας Θίσβης, θα καλυφτούν από την εγκατάσταση των ΒΑΠΕ(αιολικά, φωτοβολταϊκά) και  οι επιπτώσεις σε αυτό θα είναι μη αναστρέψιμες. 
Αυτά, όταν στην Ευρώπη παραδέχονται την αποτυχία της πράσινης μετάβασης και σταματούν να εγκαθιστούν νέα αιολικά. Στην Γερμανία σταμάτησαν να εγκαθιστούν στη στεριά αιολικά πάρκα παραδεχόμενοι ότι η πράσινη μετάβαση με κόστος 500 δις Ευρώ δεν έφερε κανένα σχεδόν αποτέλεσμα. Το ίδιο παράδειγμα ακολουθούν και άλλες χώρες όπως η Δανία και τον τελευταίο καιρό ο Καναδάς.
Αντίθετα, οι εδώ κυβερνήσεις προωθούν τέτοιες αποτυχημένες τεχνολογίες με πάθος προς όφελος των εταιριών της αρπαχτής και σε βάρος των πολιτών που καλούνται να πληρώσουν πολύ ακριβά το ρεύμα και χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα, την πράσινη αυταπάτη.
Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να σταματήσει η αλόγιστη τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων στον τόπο μας. Το περιβάλλον, μετά την πανδημία του κορονοϊού, χρειάζεται προστασία και αποκατάσταση και όχι περισσότερη λεηλασία.

ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget