Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τα "λουκέτα" σε σχολεία: "Δεν μπορούν οι δήμαρχοι να πάρουν τέτοια απόφαση"

Ο Τ. Θεοδωρικάκος σε παρέμβασή του αναφέρει ότι απόφαση για κλείσιμο σχολείων λαμβάνεται μόνο από τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας.
 Μόνο από τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας μπορεί να ληφθεί απόφαση για κλείσιμο σχολείων, σημειώνει με παρέμβασή του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
 Η παρέμβασή του έγινε λίγες ώρες μετά την απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.
 Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.κ. Θεοδωρικάκος και Λιβάνιος με παρέμβασή του στους Δημάρχους που ανακοίνωσαν ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους τους τη Δευτέρα 14 Σπετεμβρίου, επισημαίνουν ότι ανάλογη απόφαση λαμβάνεται με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Υγείας (διατάξεις των περιπτ. Στ' παρ.2 και περ. Δ' του πρώτου άρθρου της 22/02/2020 ΠΝΠ - Α' 42).
 Σημειώνεται ότι η απόφαση των δημοτικών αρχών, που ανακοινώθηκε το πρωί, επικαλείτο την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Μυτιλήνης.
 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης "η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς".
 Και τα σχολεία του Δήμου δυτικής Λέσβου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν κλειστά έως και την ερχόμενη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση αυτή προχώρησε η δημοτική Αρχή, λόγω παράτασης των έκτακτων μέτρων στη Λέσβο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και για την καλύτερη προετοιμασία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget