Σύλλογος Αλυκής ‘’Η Αργώ’’ : συνάντηση με τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ για την απαράδεκτη κατάσταση στην υδροδότηση της Αλυκής

Φίλες και φίλοι,
σάς ενημερώνουμε σχετικά με τη συνάντηση που είχαμε την Πέμπτη 10/07/2020 με τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ, προκειμένου να θέσουμε ερωτήματα και αιτήματα για την απαράδεκτη κατάσταση που αφορά εδώ και χρόνια στην υδροδότηση της Αλυκής, όπως περιγράφονται στο έγγραφο που παραθέτουμε.
Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από 2 ώρες και σε αυτήν είχαμε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Κ. Βόλη, την Διευθύντρια κ. Β. Τσαμαδιά και τον Προϊστάμενο Τ.Υ κ. Δ. Μπότη. Από την πλευρά του Συλλόγου μας συμμετείχαν ο Πρόεδρος Χ. Μπουζίκας, ο Αντιπρόεδρος Ι. Δημακάκος, ο Γραμματέας Μ. Τσιλπιρίδης και ο Ταμίας και Κοιν. Σύμβουλος Γ. Παπαδόπουλος.
Ενημερωθήκαμε ότι από τις αρχές του 2019 όπου και ανέλαβε επίσημα τα θέματα υδροδότησης του Δ. Θηβαίων η Δ.Ε.Υ.Α.Θ, έχουν πλέον ώριμες μελέτες για την Αλυκή, δηλαδή μελέτες που βρίσκονται στα τελευταία στάδια αδειοδοτήσεων και με εξασφαλισμένες στο μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησής τους. Ειδικότερα ενημερωθήκαμε για τα δύο στάδια του έργου (αντικατάσταση του αγωγού από τη Δόμβραινα και την κατασκευή νέας δεξαμενής στην Αλυκή καθώς και αλλαγή του εσωτερικού δικτύου, με χωρισμό σε διαμοιρασμό σταθερής πίεσης ώστε και τα ψηλότερα σημεία να μη στερούνται πίεσης του νερού).
Εκτός από τα αιτήματα που καταθέσαμε εγγράφως, ζητήσαμε από τη Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. να μας δώσει τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των προηγούμενων έργων, καθώς επίσης και με ποια μέτρα θα ήταν δυνατό να αποφεύγονται οι συνεχείς διακοπές έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα. Τα έργα προβλέπεται να ξεκινήσουν περίπου τον Μάρτιο του 2021, ενώ για το 2ο σκέλος μας εξήγησαν ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες παρέμβασης λόγω της ακαταλληλότητας του υφιστάμενου δικτύου. Επομένως δεν είναι δυνατό προς το παρόν να τοποθετηθούν μηχανισμοί κατανομής της πίεσης ώστε να μη μένουν τα υψηλότερα σημεία χωρίς νερό.
Σχετικά με τους λογαριασμούς ύδρευσης, ενημερωθήκαμε ότι έχουν γίνει μετρήσεις έως και τέλος του 2019 και ότι με την ολοκλήρωση του 1ου εξαμήνου 2020, θα αποστέλλονται οι λογαριασμοί στους καταναλωτές, για τους οποίους θα προβλέπονται δόσεις εξόφλησής τους. Τέλος, όσον αφορά φαινόμενα υδροκλοπής στην περιοχή, μας απάντησαν ότι έχουν ήδη εντοπιστεί ορισμένες περιπτώσεις για τις οποίες θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λυθεί οριστικά με την ολοκλήρωση του έργου και το χωρισμό της περιοχής σε ζώνες σταθερής πίεσης από όπου θα είναι άμεσος ο εντοπισμός τμημάτων που συμβαίνει υδροκλοπή.
Σε γενικές γραμμές, η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και από την πλευρά της Διοίκησης μας ζητήθηκε «ανοικτή γραμμή επικοινωνίας» προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. Επίσης ζητήθηκε, για το διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, ο εξορθολογισμός της χρήσης του νερού και η κατά το δυνατό μείωση της κατανάλωσης όσον αφορά την άρδευση (ποτίσματα).
Από την πλευρά μας, επισημάναμε στη διοίκηση την πολύχρονη και άδικη ταλαιπωρία των οικιστών της Αλυκής για τα θέματα υδροδότησης, καθώς επίσης και ότι θα συνεργαστούμε κατά το δυνατόν όσο βλέπουμε ότι καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια αποκατάστασης του αναχρονιστικού και ακατάλληλου δικτύου ύδρευσης που παραδόθηκε χωρίς κανένα σοβαρό στοιχείο αλλά και προδιαγραφών της εν λόγω κατασκευής.
Φίλες και φίλοι,
Εν κατακλείδι, πιστεύουμε ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που κάτι φαίνεται να γίνεται σε σοβαρό και όχι ερασιτεχνικό επίπεδο, αναφορικά με την υδροδότηση της Αλυκής. Ας καταβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας κάποια προσπάθεια να περιορίσουμε την άσκοπη σπατάλη του νερού, ώστε να απολαύσουμε τις διακοπές μας στην Αλυκή.
Όπως προείπαμε, θα συνεργαστούμε με τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. όσο βλέπουμε να καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες για την περιοχή μας και, εννοείται θα είμαστε απέναντι, αν διαπιστώσουμε ολιγωρία και έλλειψη αποτελεσμάτων σε εύλογο χρονικό ορίζοντα.
Σας παραθέτουμε το έγγραφο μας που καταθέσαμε στην Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Σας ευχόμαστε : Καλό καλοκαίρι!

Σύλλογος Αλυκής ‘’Η Αργώ’’

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget