Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας:Απαράδεκτη η Αγωγή αποζημίωσης του Δημάρχου Θήβας κατά του Παναγιώτη Παπαναστασίου

 Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια του Δημάρχου Θήβας να ασκήσει Αγωγή αποζημίωσης για προσβολή της προσωπικότητάς του κατά του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, πρώην Δημάρχου Λεύκτρων και πρώην Δημοτικού Συμβούλου Θήβας Παναγιώτη Παπαναστασίου.
 Με την Αγωγή του ο Δήμαρχος ζητάει την επιδίκαση ποσού 15.000 €, επειδή ο Π. Παπαναστασίου άσκησε με δημοσιεύσεις οξεία κριτική εναντίον του, με αφορμή τη διέλευση καλωδίου μέσης τάσης από το χωριό των Λεύκτρων κατόπιν άδειας του Δημάρχου.
 Εκφράζοντας την προσωπική άποψή του, ο Π. Παπαναστασίου ανέφερε επειδή ο Δήμαρχος δεν έφερε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά εξέδωσε ατομική Πράξη τα εξής: «Ο δήμαρχος Θηβαίων αποφασίζει και διατάζει .... χούντα», «Με βάση τον νόμο εάν ο Δήμαρχος με τις ενέργειές του θέτει σε κίνδυνο την ζωή των δημοτών τίθεται σε αργία» και «ρωτάω τον “δημοκράτη” δήμαρχο Γιατί δεν το έβαλε σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο;».
 Ανεξάρτητα από το εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με την οξύτητα των χαρακτηρισμών, αυτοί δεν παύουν να αποτελούν πολιτική κριτική με αφορμή ένα συγκεκριμένο γεγονός.
 Στη βάση αυτή, είναι ανεπίτρεπτο η όποια πολιτική κριτική και μάλιστα εναντίον ενός δημοσίου προσώπου να καταλήγει στα Δικαστήρια.
 Η συγκεκριμένη πρακτική αντικειμενικά διαμορφώνει αντανακλαστικά εκφοβισμού και φίμωσης της αντίθετης άποψης, στέλνοντας μήνυμα σε όποιον σκέφτεται να αντιδράσει στην πολιτική που υλοποιείται.
 Δεν είναι τυχαίο ότι ο περιορισμός των λαϊκών δικαιωμάτων «φοριέται πολύ» από τις τελευταίες κυβερνήσεις. Επί της προηγούμενης κυβέρνησης είχαμε την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων ενάντια σε πλειστηριασμούς και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, με την τωρινή κυβέρνηση το χτεσινό νομοσχέδιο – έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.
 Ακόμη περισσότερο, με αυτές τις ενέργειες γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί η ουσία του τεράστιου θέματος της ασύδοτης εγκατάστασης και λειτουργίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων.
 Με το νομοθετικό πλαίσιο να έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σε ξέφραγο αμπέλι για τους επιχειρηματικούς ομίλους των ΑΠΕ, η περιοχή μας μετατρέπεται σε ενεργειακό ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ, την ώρα που οι λογαριασμοί του ρεύματος φτάνουν στα ύψη.
 Υπενθυμίζουμε ότι σε μια σειρά ερωτημάτων που θέτουμε στα Δημοτικά Συμβούλια (αν θα αντιταχθεί ο Δήμος στην εγκατάσταση νέων ΑΠΕ ειδικά σε αναδασωτέα, κοντά σε οικισμούς, σε περιοχές φυσικού κάλλους και σε παραλίες, αν θα επιτρέπεται η διέλευση καλωδίων μέσης και υψηλής τάσης μέσα από οικισμούς, τι γίνεται με τα επίσημα και «ανεπίσημα» ανταποδοτικά), η μόνιμη απάντηση είναι ότι όλα είναι νόμιμα.
 Εντός της ίδιας «νομιμότητας», ο νυν Δήμαρχος είχε υπερψηφίσει ως Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος μαζί με τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας την έγκριση περιβαλλοντικής αδειοδότησης της εταιρείας «ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ – ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ», αγνοώντας την ομόφωνη αρνητική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας.
 Η συγκεκριμένη «νομιμότητα» όμως, η οποία επιτρέπει στους επιχειρηματικούς ομίλους να λειτουργούν σαν κράτος εν κράτει, σε βάρος των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του κόσμου, η οποία δηλαδή «διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον», δε μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Αγωγή αποζημίωσης του Δημάρχου Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget