Ηλίας Τραμπάκουλος : ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ …

Πλήρης ημερών μας αποχαιρετά ένας σπουδαίος συμπατριώτης μας ο Νίκος Μαργώνης. Ο Κύριος Νίκος ( με κεφαλαίο Κ ). Μία φιγούρα ασκητική γεμάτη ευγένεια και μόνιμο χαμόγελο παρά τις ατυχίες που τον «φιλοδώρησε» η ζωή. Πάντα σεμνός, ταπεινός, ντροπαλός.
 Όλοι τον θυμόμαστε με το ακορντεόν του να συμμετέχει σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις της Θήβας. Συνθέτης πολλών τραγουδιών που αφορούσαν την παλιά Θήβα. Αποτελούσε αχώριστο ντουέτο με τον Βάσο Βασιλείου που έντυνε με λόγια και στίχους αυτές τις μοναδικές μελωδίες.
 Πέρυσι ο Δήμος Θηβαίων τον τίμησε σε μία μοναδική συναυλία όπου όλα αυτά τα τραγούδια με τις νότες τους γέμισαν το Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.
 «Παλιά μου Θήβα», « Αχ φίλε», «Καλντέρα», « Με της Θήβας τα μετάξια», «Βλαχώνα», «Η μοναχή ταβέρνα», «Θυμήσου», « Κρυφή Ανθηδώνα», « Με ένα κόκκινο φεγγάρι», « Το μεθυσμένο φεγγάρι», «Καλώς ήρθες χαρά», «Προσφυγοπούλα», «Της Θήβας το ταγκό»
 Είμαι σίγουρος ότι σήμερα το βράδυ τα ουράνια θα πλημμυρίσουν με όλες αυτές τις μελωδίες όταν θα συναντήσεις τους δικούς σου ανθρώπους και τον φίλο και συνεργάτη σου Βάσο.
 Καλό ταξίδι κύριε Νίκο μας



Νίκος Μαργώνης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget