Aλληλεγγύη Εργατικών Κέντρων - Ομοσπονδιών στον αγώνα των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ

Ανήμερα του ΠΑΣΧΑ και παραμονή της 48ωρης Παλαρκικής απεργίας 21 και
 22 Απριλίου, η κυβέρνηση αργοσβήνει τη ΛΑΡΚΟ. Εξαθλιώνει τους εργαζόμενούς της, οδηγώντας στην απόγνωση τον λαό πέντε νομών της χώρας μας.Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είναι σε «αναμμένα κάρβουνα» αφού,
· Έμειναν δίχως πασχαλινό αρνί. Έκαναν εντελώς απλήρωτοι και χωρίς δώρο, τη γιορτή του Πάσχα.
 · Έχουν χάσει τις αποζημιώσεις τους.
 · Περιμένουν να τους αναγγείλουν το μέγεθος της περικοπής στο μηνιαίο μισθό.
 · Εργάζονται απροστάτευτοι απέναντι στην Πανδημία του κορονοϊού και χωρίς μέτρα ασφαλείας στην εργασία.
 · Ζουν με την επιπλέον ανασφάλεια της απόλυσης, της διαθεσιμότητας ή της εκ περιτροπής εργασίας.
 Η ΛΑΡΚΟ αυτήν τη στιγμή λειτουργεί με ένα από τα πέντε Καμίνια και μέσα στο επόμενο 48ωρο, μάλλον, θα σταματήσει να λειτουργεί. Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης. Μιας πολιτικής που αναμφίβολα είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ,
 Στεκόμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε τη νέα σας
 48ωρη απεργία 21-22/4/2020
 Μέσα σε αυτές τις συνθήκες με πρωτόγνωρους περιορισμούς στη συλλογική δράση και διεκδίκηση, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνετε έναν ηρωικό αγώνα για την επιβίωσή σας αλλά και για την απρόσκοπτη λειτουργία και παραπέρα ανάπτυξη μίας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης για τη χώρα μας. Και αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα κάτσουμε στα αυγά μας για να ξεσαλώνει παρέα με την εργοδοσία είναι βαθιά γελασμένη.
 Έχουμε πολλές φορές σταθεί στο δίκαιο των αιτημάτων σας όμως δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε την απληρωσιά στην οποία σας καταδικάζουν εν μέσω πανδημίας αλλά και την ξετσιπωσιά της κυβέρνησης που οδήγησε ως και στο να μην καταβληθεί το Δώρο του Πάσχα (δουλεμένα χρήματα των εργαζομένων). Η στάση αυτή δείχνει και στους πιο αδαείς ότι απέναντι στα σχέδια που απεργάζονται όχι μόνο δεν πρέπει να κρατάμε στάση αναμονής στο όνομα της καλής πίστης, όχι μόνο δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για το πού το πάνε με τη ΛΑΡΚΟ, αλλά ότι στη μάχη αυτή πρέπει πραγματικά να συνεχίσει να γίνεται πράξη το όλοι για έναν και ένας για όλους.
 Σταθερά λοιπόν στο μόνο δρόμο που ξέρουμε για να επιβάλουμε τα δίκια μας. Στο δρόμο του αγώνα.
 Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, κόντρα στη λογική της διάσπασης που προσπαθούν να σπείρουν διάφοροι μηχανισμοί της Κυβέρνησης και της ΛΑΡΚΟ, με ενότητα και αποφασιστικότητα προχωρούν στις 21 και στις 22 Απριλίου σε 48ωρη απεργία.
 Στηρίζουμε τα κύρια αιτήματα που έχουν:
 · Nα αποσυρθεί ο νόμος.
 · Nα σταματήσει η εκκαθάριση.
 · Nα χρηματοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ.
 · Nα επαναλειτουργήσει, να εκσυγχρονιστεί και να αναπτυχθεί.
 Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή τη φορά να ξαναπληρώσει ο λαός το μάρμαρο.
 Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας. Αφορά όλο την εργατική ταξη.
 Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου
 Σάμου
 Αγρινίου
 Νάουσας
 Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο
 Άρτας
 Ζάκυνθου
 Θεσπρωτίας
 Ιωαννίνων
 Κεφαλονιάς - Ιθάκης
 Λαμίας
 Λάρισας
 Λαυρίου Αν. Αττικής
 Λευκάδας
 Αμαλιάδας
 Πάτρας
 Φωκίδας
 Ομοσπονδία Εργατο/ων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας
 Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Εργαζομένων Ελληνική Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης
 Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών
 Πανελλήνια Ομσπονδία Λογιστών
 Ομοσπονδία Φαρμάκου
 Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου
 Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας
 Ομοσπονδία Οικοδόμων
 Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ
 Συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που κήρυξαν 48ωρη Απεργία, στο εργοστάσιο και τα ορυχεία, για τις 21 και 22/4/2020.
 Την απεργιακή κινητοποίηση προκαλεί η πολιτική διαχείρισης που επέλεξε ο εκκαθαριστής, τον οποίο διόρισε η κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη πολιτική περιορίζει την παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο, αφήνοντας τα καμίνια χωρίς το πλούσιο μετάλλευμα της Καστοριάς, την ώρα που τα υπόλοιπα ορυχεία δεν μπορούν να καλύψουν την ζήτηση αλλά ούτε και την απαραίτητη ποιότητα για να μπορεί η παραγωγή να λειτουργήσει με χαμηλό κόστος. Ταυτόχρονα δε, αποδιοργανώνει και την παραγωγή μεταλλεύματος αφήνοντας ασυντήρητα τα μηχανήματα εξόρυξης στα ορυχεία, ενώ σπαταλά 7εκ. από το κομπόδεμα διάσωσης της ΛΑΡΚΟ, αναθέτοντας σε εργολάβο να αποκαλύψει μετάλλευμα στην Εύβοια που θα το παραδώσει τον Δεκέμβριο του 2020, όταν η ΛΑΡΚΟ θα δίνεται σε ιδιώτη.
 Ο εκκαθαριστής λοιπόν με τον τρόπο που λειτουργεί την ΛΑΡΚΟ αυξάνει διαρκώς το κόστος ,το οποίο «ανέλαβε να περιορίσει» και μόνο στους εργατικούς μισθούς εφαρμόζει την περιστολή του. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αυτό το Πάσχα εκτός από το ότι έμειναν χωρίς Δώρο, είναι και απλήρωτοι για τον μήνα Μάρτιο.
 Η κινητοποίηση των εργαζομένων είναι η μόνη λύση για να μπορέσει να γίνει παντού γνωστό το πώς μεθοδεύεται το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ από την κυβέρνηση, για να ρίξουν για άλλη μια φορά ακόμα την ευθύνη για το κλείσιμό της στους εργαζόμενους και να παρουσιάσουν την εκποίηση σε ιδιώτη σαν μοναδική λύση.
 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό. Το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ αφορά τους εργαζόμενους όλης της χώρας και γι’ αυτό συντασσόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους.

εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget