ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Θήβα είναι η μόνη πόλη που είναι γνωστή μέσα από το έργο «Επτά επί Θήβας», τώρα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που έχει 6 εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων.
 Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας: «Ανάσα Ζωής» το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 6:30μ.μ. στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» του Συνεδριακού Κέντρου στη Θήβα.
 Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα (Παιδίατρος). Μετά πήρε το λόγο ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Χ. Κατσιαρδής (Αν. Καθηγητής Παιδίατρος, Παιδοπνευμονολόγος). Ύμνος στον Εθελοντισμό ήταν η ομιλία του.
 Στο πρώτο μέρος παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα: «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων» ο κ. Αναστάσιος Δ. Χατζής (Παιδίατρος, Εντατικολόγος, Διευθυντής Παιδιατρικής ΜΕΘ του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών και π. Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων). Πόσο χρήσιμη είναι η εθελοντική προσφορά οργάνων και πόσες ανθρώπινες ζωές ωφελούνται από αυτή τη Δωρεά. Κυρίως οι μητέρες είναι συμβατές με τα παιδιά τους.
 Στη συνέχεια ο κ. Στέλιος Γραφάκος (Καθηγητής Παιδίατρος, Αιματολόγος, Ογκολόγος) μίλησε για τη «Σημασία της μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων». Η Ελλάδα είναι σχεδόν η τελευταία χώρα σε προσφορά αιμοποιητικών κυττάρων. Αλλά οι 6 Θηβαίοι εθελοντές δότες μας γεμίζουν ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο.
 Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος και μας μίλησε με θέμα: «Ανάσα Ζωής». Αξίζει να ζούμε με ψυχή, με έγνοια για τον συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη μας. Αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας σύστησε ο π. Σπυρίδωνας.
 Στο τέλος έγιναν ερωτήσεις σχετικές και απαντήθηκαν από τους εισηγητές. Ήταν μια εκδήλωση με γνώσεις πολύτιμες και αν αξίζει να ζούμε, να ζούμε με τη ψυχή μας.
 Πολλά συγχαρητήρια στην πρόεδρο του ΙΣΘ κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα που μας έκανε υπερήφανους σαν Θηβαίους πολίτες, αφού όπως αναφέρθηκε ήδη η Θήβα είναι πλέον γνωστή για τους 6 εθελοντές δότες, που ευχόμαστε όλοι να γίνουν περισσότεροι γρήγορα και να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη από Έλληνες.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget