η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εστιατορίων-Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Θήβας

Με μεγάλη συμμετοχή και προβληματισμό των επιχειρηματιών της πόλης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εστιατορίων-Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Θήβας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στην Θήβα με θέματα:
 1) Εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 2) Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα.
 Την Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Θηβαίων ,κ. Χατζησταμάτης Ανδρέας και κ. Παπασπύρου Γεώργιος, καθώς και η Γεν. Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας και Δημοτικός Σύμβουλος κα. Τζουβελέκη Εύα.
 Την ενημέρωση στα μέλη του Σωματείου πραγματοποίησε ο Νομικός Σύμβουλος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Παπαμιχαήλ Σωτήριος.
 Στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου ο κ. Παπαμιχαήλ ερμήνευσε τον Νόμο 4633/2019 αλλά και επεσήμανε τα κενά και τις ασάφειες του Νόμου για τα οποία έχει προωθηθεί επιστολή στο Υπουργείο Υγείας.
 Επίσης τα μέλη μας ενημερώθηκαν από τον Νομικό σύμβουλο της ΓΣΕΒΕΕ ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στο Υπουργείο Υγείας παρόντος του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά. Τα βασικότερα κομμάτια αυτής της συνάντησης θα είναι η αποσαφήνιση των εξωτερικών χώρων ώστε να γνωρίζει ο επαγγελματίας για το που θα μπορεί ο πελάτης να κάνει χρήση προϊόντων καπνού αλλά και τον ορθολογισμό των προστίμων αφού δεν νοείται ο επιχειρηματίας να καταγγείλει τον πελάτη από τον οποίο στηρίζεται η επιχείρηση του.
 Στο θέμα των συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων ενημερωθήκαμε για το τι ισχύει στην παρούσα φάση με τους οργανισμούς που εκμεταλλεύονται τα δικαιώματα και συμφώνησαν όλοι να υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το
 Σωματείο αλλά και με το Νομικό τμήμα της ΓΣΕΒΕΕ προτού προβούμε σε οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί τους.
 Στο τέλος της ενημέρωσης ο Νομικός σύμβουλος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων ώστε φεύγοντας από την Γενική Συνέλευση να έχει καλυφθεί ένα μεγάλο κομμάτι των αποριών που είχαν οι επαγγελματίες.
 Στην Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα το Σωματείο να ζητήσει από τον Δήμο Θηβαίων να μας ενημερώσει άμεσα με ποιους όρους μπορεί να γίνει η χρήση προϊόντων παραγωγής καπνού σε εξωτερικούς χώρους που αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε συνέχεια το Σωματείο να ενημερώσει με επιστολή τα μέλη του για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων.
 Το Σωματείο Καφετεριών-Εστιατορίων δεσμεύτηκε να συνεχίσει να πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ          ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΙΛΟΚΛΗΣ


θηβα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget